machetedidactice.com

Advent 2017 * Ziua cu numărul 17

Iată că ziua cu numărul 17 ne găsește la București. O deplasare făcută cu multă bucurie dar mai ales nerăbdare, asta pentru că urmează o reîntâlnire de suflet.

Dacă tot drumul a plouat și a fost un cer mohorât, iată că odată ajunși la destinație totul s-a transformat în cea mai frumoasă ninsoare. Nuștiu cât a trecut de când nu am mai văzut așa niște fulgi mari.

Am luat cu noi cartolina pentru a fi citită aici,în acest cadru de vis.

Cartea zilei este continuarea îndrăgitului roman Bătrânul din lună. Despre cum am văzut noi acest roman, puteți citi aici.

Luna nu s-a mai ivit de mult deasupra satului, dar singurul care pare să fi băgat de seamă acest lucru neobișnuit e Rendi, băiețelul hoinar pripășit pentru o vreme la hanul din sat și care noapte de noapte își găsește cu greu somnul din cauza bocetelor sfâșietoare ale nopții. Chiar și așa, zilele trec netulburate până când o femeie misterioasă își face apariția la han. Serile puținilor oaspeți devin dintr-odată mai frumoase alături de doamna Chang care le spune povești una și una. Dar curând Rendi își va da seama că poveștile nu sunt simple povești și că propria lui aventură ar putea fi cheia misterelor care învăluie Satul Cerului Senin.

În rest, e bine și ne tihnește. Ori asta contează cel mai mult.

 

Lasă un răspuns

%d