machetedidactice.com

Activităţi educative copii – „Challenge Zebra” sau cum se poate obţine o întrecere cu doi câştigători!

DSC_7803

Challenge Zebra este un joc pe care l-am găsit anul trecut pe internet. Adresa unde îl găsiți este www.sparklebox.co.uk Mi-a plăcut foarte mult conceptul şi m-am gândit că poate fi extrem de util în joaca mea cu Luca. Dealtfel l-am jucat în doi şi a fost interesant, pentru că multe din cerinţele cartolinelor sunt peste nivelul la care a ajuns Luca, asta ca să nu mai spun că limba în care sunt scrise cerinţele este engleză.

Atunci când l-am găsit, l-am salvat şi îl ataşez mai jos, poate îl veţi considera util.

Challenge zebra cultura generala

Challenge Zebra litere

Challenge Zebra matematica

Dar iată cum a decurs jocul nostru. Mai întâi am vorbit despre zebră şi pentru asta am folosit mai multe materiale. Nu putea lipsi fişa de la imp, aşa cum băieţii au lecturat informaţii despre acest animal exotic şi din Atlasul zoologic. Am confecţionat şi un presenter în care se găsesc informaţii generale despre caracteristicile acestei specii.

img080 img079

DSC_7812 DSC_7813

DSC_7814 DSC_7815

Bulele necesare pentru presenter sunt în fişierul pe care l-am pregătit pentru copii, acolo unde găsiţi şi fişele pe care le-am pregătit pentru tema de astăzi.

Fisa lucru despre zebra

Au citit pe rând, am vorbit despre ele, s-au făcut comparaţii cu alte animale cunoscute de ei. Este minunată această activitate, indiferent de tema abordată, pentru că cei care participă sunt dornici să fie primii atunci când este de dat un răspuns. Este ca o competiţie, în care toată lumea are de câştigat. Pot spune că şi eu mă încadrez aici, pentru că la rându-mi aflu foarte multe lucruri noi sau uitate 🙂

DSC_7768DSC_7770

DSC_7774 DSC_7775 DSC_7776 DSC_7780

DSC_7817 DSC_7818 DSC_7811

Pentru completarea fişelor a fost necesară consultarea Dictionarului ilustrat al limbii române de către Iasmin, pentru a afla ce înseamnă exotic dar şi a dicţionarului de sinonime. Pentru divertisment, băieţii au avut de rezolvat un labirint ce a părut foarte uşor. Dar, doar a părut!

DSC_7783   DSC_7784

Apoi a urmat Challenge Zebra. A fost minunat! Minunat! Minunat!

Atâta forfotă, şi atâta dorinţă de a răspunde corect într-un timp cât mai scurt! Absolut minunat! Pentru întrebările de la cultură generală, cele despre ţări şi oraşe, am apelat la machetele noastre cu continentele. Cât s-a mai căutat pe ele! Dar am reuşit să surprind câteva imagini care spun foarte mult despre activitatea noastră.

DSC_7787 DSC_7788 DSC_7789

DSC_7790 DSC_7791 DSC_7792

DSC_7800 DSC_7801

DSC_7807 DSC_7808

DSC_7809 DSC_7804

Cum spuneam, am jucat şi altfel, doar cu Luca, dar nu se compară! Altul este spiritul de competitivitate atunci când forţele sunt egale.

Doi copii minunaţi au petrecut o după amiază pe măsură!

Încercaţi! Încercaţi! Încercati!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activităţi educative copii – „Challenge Zebra” sau cum se poate obţine o întrecere cu doi câştigători!”

%d