Lucrurile handmade au un parfum aparte!
Au o poveste aparte şi în ceea ce mă priveşte, sunt personalizate. Nu am lucrat niciodată ceva care să nu aibă destinatarul cunoscut chiar din prima clipă a conceperii acelui lucru. Indiferent dacă a fost vorba de o felicitare sau de orice altceva, am ştiut unde va ajunge lucruşorul făcut de mine.
Cine nu a făcut niciodată aşa ceva poate crede că aceste date nu au importanţă, dar eu privesc lucrurile diferit.
Au importanţă! Mare importanţă!
Zilele acestea am lucrat cu Veronica în gând. Dar cine este Veronica?
Veronica este o doamnă cu suflet frumos, pe care au am întâlnit-o virtual. A reuşit să răzbată prin ecranul monitorului. Am avut senzaţia că este aici, lângă mine şi că ne leagă aceleaşi pasiuni pentru frumos.
Veronica este cea care înlesneşte la Craiova un atelier de scrapbooking, iar acolo se petrec activităţi minunate. Am privit de mai multe ori la temele abordate dar şi la modul în care au loc etapele acestora şi mi-am dorit să fi fost prezentă şi eu alături de puiul meu acolo. Aşa am hotărât, ca la una dintre întâlniri să participăm şi noi, chiar aşa aflaţi la sute de kilometri depărtare şi vreau să vă spun că am reuşit să intrăm în atmosfera de creaţie adecvată. Ceea ce am făcut atunci, se poate vedea aici.
De această dată am lucrat tot într-un soi de duplex, dar fără a o anunţa pe Veronica, o felicitare care a avut menirea de-a încheia într-un mod plăcut o temă abordată cu Luca şi prietenul lui Iasmin. S-a potrivit mănuşă şi a reprezentat un răsfăţ pentru sufletele noastre. Aşadar am confecţionat o felicitare zebră.
Pentru această felicitare am folosit următoarele materiale:
carton colorat
hârtie autocolantă cu animal print zebra
cristale ornamentale
pix gel cu sclipici
Am parcurs mai multe etape. Mai întâi am confecţionat florile pe care le-am asamblat în aşa fel încât să îmbin hârtia print cu cea albă cartonată. Deasemenea am confecţionat floricelele din botul zebrei şi am decupat zebra.
A urmat apoi asamblarea tuturor acestor materiale confecţionate. Iar ce a ieşit, arată aşa:
Etapa de final a fost confecţionarea plicului în care să stea această felicitare. Este făcută dintr-o hârtie de calc pe care sunt inserţii de catifea ce au forma de crenguţe cu frunze.
Cam asta a fost!
Îmi doresc ca în această vară să reuşesc să ajung şi pe la Craiova şi s-o întâlnesc pe Veronica. Ar fi o plăcere pentru mine, asta ca să nu mai spun cum se vede perspectiva participării la un atelier organizat de ea.
Dacă în oraşele în care locuiţi există persoane care organizează aşa ateliere, nu ezitaţi să participaţi alături de cei mici. Chiar dacă nu au răbdare pe tot parcursul activităţii este imposibil să nu fie atenţi măcar la câteva etape. Orice clipă petrecută alături şi orice activitate făcută, nu reprezintă decât un câştig!