machetedidactice.com

Machete didactice – Inimoșii învață cifrele

Povesteam nu cu mult timp în urmă, despre denumirea pe care o poartă grupele de la grădinițe și mai nou, clasele 0 din școli. După umila mea părere, este un prim lucru pe care poți să-l afli despre cea care-și desfășoară activitatea dincolo de ușă. Însă mai sunt și situații în care ești pus pe o pistă greșită și asta pentru că, fie numele grupei a fost primit moștenire fie nu ai cum să-l schimbi, datorită completării unui lung șir de hârțoage.

Am ajuns să confecționez niște materiale didactice adresate unor Inimoși. Și-mi place tare, tare, pentru că este pentru prima dată.

Conform Dex-ului:

INIMÓS, -OÁSĂ, inimoși, -oase, adj. 1. Curajos; viteaz. 2. Bun, mărinimos, generos. 3. Care suferă, care se consumă pentru ceva mai mult decât ar trebui; pasionat.

Nu sună frumos? Evident că da!

Așa au prins viață machetele de mai jos. Sper să placă în egală măsură copiilor, celor care se  vor juca cu ei. Asta ca să nu mai pomenesc de doamna din fața lor! La fel ca fiecare machetă pe care am confecționat-o, am pus mult drag și pasiune.

Inimoasa numărul unu este o fetiță ce poartă într-un coșuleț o pisică. Evident!

DSC_0840

Inimosul numărul doi este un băiețel ce se joacă cu niște cuburi.

DSC_0841  DSC_0842

Inimoasa numărul trei este plină de grație pentru că este o micuță balerină. Precum se vede, are un tutu foarte elegant.

DSC_0843  DSC_0844

Inimosul numărul patru este un băiețel ce driblează niște mingi. 4 la număr.

DSC_0845  DSC_0846

Inimosul numărul cinci este modern și priceput în a mânui un skateboard. El trece cu iscusință printre niște jaloane reprezentate de niște popice.

DSC_0847

Inimioarele de pe fiecare machetă sunt detașabile, așa acestea putând avea ulterior și alte întrebuințări.

Cu atâta inimă în jur, cum să nu vibrezi la maxim?

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Machete didactice – Inimoșii învață cifrele”

%d