machetedidactice.com

Machete didactice – O machetă caută o prietenă. Sau un prieten! Concurs

Din start trebuie să recunosc că, ideea mi-a venit văzând iniţiativa Ursuleţilor năzdrăvani.

Concursul organizat de ei este foarte frumos, dar mai ales, util. Cei care au copii, dar nu numai ei, ştiu ce important este să reuşeşti să îmbini utilul cu plăcutul şi ce bine este ca anumite deprinderi să se stabilească de la vârste foarte fragede.

În căutările mele am încercat să mă pliez pe anumite preferinţe ale băieţilor mei, să le induc obiceiuri şi manifestări ce mai târziu să le fie de ajutor. Fiecare din noi cară un bagaj dobândit din propriul mediu în care a crescut şi dezvoltat, iar atunci când devenim la rându-ne părinţi, pe lângă aceste abilităţi deja dobândite, căpătăm unele noi.

Aceste abilităţi pot înflori, dacă dorim sau pot rămâne în stare latentă.

În ceea ce mă priveşte,am transformat  pasiunea de a meşteri polistiren, într-o activitate de care se pare că avea mai multă lume nevoie.

Totul a început odată cu intrarea lui Luca în grădiniţă, iar acum, privind în urmă, nici nu-mi vine să cred câte am putut realiza şi cu câtă lume am putut interacţiona, atât face to face, dar mai ales virtual.

Nu voi uita niciodată să menţionez, că activitatea mea în lumea virtuală se datorează Antoanetei, mămica Pitici, dar Voinici, susţinerii şi încurajărilor primite de la Camelia, mămica Mic atelier de creaţie dar şi ale Ralucăi, mămica blogului Caiet pentru şcoala de … acasă, a lui Andru, mămica Şotron , căreia îi mulţumesc pentru că a fost la locul potrivit la momentul potrivit şi ne-am întâlnit, dar şi încurajărilor şi remarcilor pozitive venite de la Ioana Papadopol, creatoarea miniartshow, de la d-na Valeria Pătraşcu, mămica Stejarului Pitic, cel mai bun tătic, dar şi Somnului care a fugit de-acasă dar şi a d-nei Cristina Andone, mămica Poveşti din Pădurea muzicală. De la fiecare am simţit câte ceva, care m-a făcut să cred că este bine ca demersul meu să continue.

Este evident, că la braţul meu a stat Alina, buna şi draga mea prietenă Alina, pe care o iubesc şi o respect! A fost moaşa blogului meu şi este cea care stă lângă mine, câteodată şi la propriu ( nu de atâtea ori câte mi-aş dori! ) şi mă ajută să meşteresc ceea ce nu-mi este clar.

Îmi place că învătăm amândouă, iar sentimentul acesta este de neînlocuit!

Revenind la tema iniţială, doresc a da startul primului concurs oferit de machete didactice.ro!

Nu ştiu cum o să iasă, însă ştiu că eu sunt plină de entuziasm, de idei pozitive şi de mult freamăt. Îmi doresc ca cel sau cea care v-a intra în posesia acestui premiu, să simtă la propriu, cum o insignifiantă bucată de polistiren poate transmite atâtea informaţii şi te poate face să petreci clipe minunate alături de copiii din preajmă.

Premiile din care veţi putea alege sunt următoatele:

O machetă didactică cu Meşterel sau Meşterica ( asta la alegerea câştigătorului dacă o dereşte pentru un băieţel sau pentru o fetiţă), ce va putea fi folosită pe post de presenter pentru activităţi de limbă română, matematice sau de orice altă natură. Puteţi vedea cum am lucrat noi cu ele aici sau aici.

O machetă didactică cu Ciclul de viaţă al fluturelui . Puteţi vedea aici ce mult ne-a ajutat pe noi şi acasă dar şi la grădiniţă, într-o activitate făcută de Luca alături de colegi.

O machetă didactică reprezentând Harta României, în relief. Această hartă se poate folosi atât la nivel preşcolar, dar se poate merge cu ea până la terminarea ciclului primar. Cum am lucrat noi, vedeţi aici.

O machetă didactică reprezentând Staturile Pământului. Noi am folosit-o atunci când am studiat vulcanii şi nu cred că vom uita uşor cum a fost.

Acestea sunt premiile puse în joc.

Ce trebuie să faceţi pentru a vă putea înscrie în concurs:

să daţi share unui articol găsit pe blogul meu, oricare ar fi el şi din orice secţiune: machete didactice sau activităţi educative copii

să distribuiţi articolul, poate aşa vor mai fi persoane care au nevoie de aceste machete didactice, aşa ştiind unde pot găsi ajutor, dacă doresc

să-mi spuneţi ce anume vă place, sau nu vă place, sau ce teme aş mai putea aborda, dar şi ce anume vă determină să optaţi pentru o machetă sau alta.

Concursul începe din această clipă, adică ora 15.00 data 30 martie 2014 şi se va încheia pe 13 aprilie 2014, evident ora 15.00

Vă mulţumesc pentru că aţi avut râbdare să lecturaţi cele de mai sus şi vă aştept cu mare drag, să-mi treceţi pragul. Poate nu veţi regreta, găsind măcar o idee care să vă fie utilă!

P.S. Coletul în voi trimite câştigătorului, prin curieratul rapid. Cât despre eventuale colaborări, adresa şi numărul de telefon sunt afişate pe prima pagină a blogului.

 

 

Lasă un răspuns

30 gânduri despre “Machete didactice – O machetă caută o prietenă. Sau un prieten! Concurs”