machetedidactice.com

Proiectul 100 de zile dă mari bătăi de cap părinților

M-am întâlnit astăzi cu niște părinți nedumeriți, starea aceasta venind dinspre școală, acolo cerându-se de către învățătoare un proiect care să sărbătorească cele 100 de zile de școală. Prima dată am auzit de acest concept în 2017 atunci când o mămică îngrijorată, la fel ca părinții întâlniți astăzi, mi-a cerut ajutorul.

Machete didactice – Și au trecut 100 de zile de când a început școala

dscn8234

Apoi, în 2018, s-a repetat cererea, am scris și despre ea cum altfel.

100 de zile de școală

De data asta nu am făcut eu nimic, doar am stat de vorbă cu ei încercând a-i lămuri ce anume au de făcut și cum pot ajuta copilul. Nici învățătoare nu le-a oferit mai multe detalii, cerința trimisă pe grupul părinților lăsând loc la interpretări. Una dintre ele:

Cum pot eu cumpăra acum 100 de mașinuțe, ori flori, ori baloane elementele aflate în enunț?

Totul alunecă, la un moment dat, spre componenta financiară una deloc de neglijat în zilele astea (și poate în toate zilele de dinainte, generații în urmă) pentru că o sută dă fiori oricui. Prima dată nu-ți fuge gândul la elemente mărunte ci la cu totul altceva.

Din vorbă-n vorbă fețele lor s-au luminat înțelegând despre ce anume este vorba, liniștiți că știu cum trebuie să procedeze iar asta arată că dacă ar exista o comunicare mai altfel treburile s-ar desfășura diferit. Însă cine mai dorește acest lucru cu adevărat?

Las un articol scris de Cristina Hornoiu, Talente de Năzdrăvani, pe care vă invit să-l citiți cu atenție. Merită!

Machete: medii de viață…

Lasă un răspuns