machetedidactice.com

Calendarul de Advent din 2018

Pentru că nu putea să lipsească, nici el și nici luminițele care-l însoțesc, am lăsat totul și l-am confecționat. Bucuria cu care-l așteaptă Luca este nemărginită, freamătul lui fiind molipsitor, dar și determinant.

Am căutat, pentru că asta fac tot timpul, caut, un model care să ne bucure și mi-am pregătit materialele din timp. Pentru că cele necesare au trebuit comandate, la momentul în care m-am apucat, lista era completă.

Calendarul de Advent de anul acesta a necesitat următoarele materiale:

– 24 de găletușe mici de două culori, galben și negru
– crenguțe dintr-un copac (eu am folosit de soc)
– fir de beteală galbenă
– autocolante cu cifre
– sârmă subțire (din cea folosită la florărie)
– biluțe decorative de culoare roșie, ilicele 
– instalație luminoasă

Pentru că bețele pe care le-am găsit nu erau perfect drepte, dar și pentru că nu am dorit a le rupe, le-am îmbinat în ceva ce a ieșit ca un clopoțel, am spus eu. Atunci când l-a văzut, Luca a spus că seamănă cu o căciulă, poate a Moșului ori a spiridușilor.

Am îmbrăcat crenguțele cu beteală și am atașat găletușele cu ajutorul sârmei. Am numerotat fiecare găletușă, iar în interiorul ei am strecurat o întrebare. Nu știu dacă voi pune și un ornament micuț, mai am timp să mă hotărăsc în cursul zilei de astăzi.
Anul trecut în fiecare zi, a existat și câte o carte nouă, fapt apreciat de copil la momentul acela. Nici anul acesta nu vor lipsi cărțile noi, dar nu vor mai fi în fiecare zi. Am teancul pregătit în acest scop, predominând cele scrise în limba engleză.

Am așteptat ca Luca să-l vadă și bucuria lui a fost pe măsură. S-a așezat, a stins lumina pentru a rămâne doar luminițele colorate, și l-a privit minute în șir.

Cât despre întrebări, ele sunt de inimă albastră și …

– Mama, anul acesta vreau întrebări mai grele și numai în limba engleză!

eu am dat curs și cu ajutorul lui Răzvan am reușit. Pretențiile în ceea ce privește limba lui Shakespeare sunt foarte mari, iar eu nu mă ridic la nivelul așteptărilor lui. Noroc cu cel mare care mă salvează atunci când este nevoie.

De mâine începe ritualul pe care-l are de câțiva ani buni în luna decembrie. Am încercat să-l duc și în clasă, dar … .

O lună decembrie de poveste vă doresc!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Calendarul de Advent din 2018”

%d