machetedidactice.com

Fluturașii nu mai zboară printre flori ci în jurul bradului de Crăciun

Reîntâlnirea cu Fluturașii de săptămâna asta a fost una învăluită de bucurie și certitudine că vom face ceva frumos, ceva la care ei să vibreze, dar mai ales să învețe ori exerseze abilități noi. Se apropie serbarea de final de an, iar acest lucru necesită multă muncă, eșalonată pe zile (a nu se uita că e vorba de grupa mică) iar faptul că acești copii au fost afectați de boală lipsind atâtea zile contează în economia situației. Însă e o stare bună, doamnele sunt niște educatoare adevărate și ceea ce contează este starea generală, pentru că despre asta e vorba la grădiniță.

După ce toată săptămâna trecută am fost alături de ei, făcând echipă cu doamnele, astăzi m-am bucurat văzând că cei mici încep să se însănătoșească, numărul lor fiind mai mare, treisprezece. Un singur băiețel și restul fetițe.
După ce am repetat programul pentru serbare, acolo unde cântecele și dansul se îmbină atât de armonios, am trecut la niște activități pe care cei mici abia le așteptau intrând într-o oarecare rutină.

Prima dintre ele a fost una matematică, pentru asta pregătind o fișă cu niște brăduți. Cerințele au fost multiple, fișa fiind una foarte ofertantă. O puteți lua de aici, ea putând fi folosită însă nu vândută.

FREEChristmasTreeOrnamentsCountingWorksheet1s2s5s10s-1

Desenează pe fiecare brad un glob.

Vezi un om de zăpadă? Colorează-i fularul. Și pălăria.

Arată-mi pe degete câți oameni de zăpadă ai. Dar câți fulgi de zăpadă vezi pe foaie?

Poți face multe cu ajutorul câtorva imagini dacă ai răbdare și vrei. Pentru că ei sunt curioși și intră în jocul tău avizi de cunoaștere și descoperire.

După această secvență și un respiro, am trecut la următoarea iar aici am pregătit un craft. Și chiar l-am pregătit pentru că o să vă și arăt.

Dacă aveți vreo îndoială că nu s-au descurcat, vă înșelați. A fost super! Și nu, nu am făcut eu ori doamnele ci ei singuri. Cu îndrumare și ajutor e foarte adevărat! Au așa o bucurie când văd că pot și că s-au înșelat crezând că nu sunt în stare că merită tot efortul pregătirii materialelor. Chiar merită!

   

Azi a fost așa. Mâine, cu siguranță va fi altfel, însă la fel de frumos și provocator.

Lasă un răspuns

%d