machetedidactice.com

Activități educative copii – Iepurași pirogravați – Craft pentru Sfintele Paște

Din categoria „Ce să mai meșterim noi în așteptarea sărbătorilor Pascale” am pregătit lui Luca un craft mai băițos. De ce spun asta? Pentru că pirogravura este specifică băieților, cel puțin așa este ea setată în concepția mea. Asta nu înseamnă că nu o poate face și o fetiță, și chiar cred că ea va fi mai atentă la detalii, cele care fac diferența atunci când este vorba despre un lucru confecționat manual, de la cap la coadă.

Materialele necesare sunt:

spatule de lemn (noi am cumpărat de la farmacie o cutie cu 100 de bucăți ambalate individual)
vopsea acrilică în culorile preferate (Luca a optat pentru alb și verde)
tipar cu iepurași
foaie de indigo
aparat de pirogravat
aparat de lipit cu silicon
pom-pom de culori diferite
ochișori mobili
ștrasuri
diferite figurine din pâslă
fire de bumbac divers colorate

DSCN7462

Prima etapă a fost aceea a confecționării postamentului pe care vom pirograva iepurașii. Am lipit cu ajutorul pistolului de silicon, una câte una, spatulele de lemn. A ieșit ca o ramă de tablou.

DSCN7463

DSCN7467

DSCN7466

După ce a fost făcută rama, s-au copiat cu ajutorul indigoului cei doi iepurași. Vă pun tiparul la dispoziție. 🙂

img434

DSCN7468

DSCN7469

DSCN7472

Apoi s-a trecut la pirogravat. E o îndeletnicire plăcută, reconfortantă. Mirosul de lemn ars este cel care aduce ceva aparte, care în cazul meu este asociat cu copilăria. Atunci, fratele meu pirograva, iar noi nu prea aveam acces. Aparatul de pirogravat era un pistol de lipit modificat, care avea o greutate destul de mare pentru mânuțele noastre. Acum s-a schimbat aproape totul.

Iepurași pirogravați – craft de Paște – video

DSCN7475

DSCN7476

Odată pirogravatul terminat, s-a trecut la pictat. Cum spuneam și atunci când am scris materialele necesare, Luca a ales culoarea albă și verde și așa a rămas. A pictat iepurașii și apoi am așteptat să se usuce.

DSCN7478

DSCN7479

DSCN7480

DSCN7481

DSCN7482

La pus accesoriile nu s-a implicat, că nu-i prea place. A ales fundițele și pom-pom-urile iar de aplicat mi-a revenit mie această plăcere.

20160403_112827

Spor în toate!

Lasă un răspuns

%d