machetedidactice.com

Cireșe, lectură, înot de performanță, petiții

Ce au toate cele enumerate din titlu în comun? Ziua de astăzi!
După o dimineață care s-a petrecut așteptând în holul unui spital pentru niște investigații care au avut ca răspuns trimiterea către alte investigații, după-amiaza a continuat cu cireșe și lectură. Parte dintr-o carte pe care am perceput-o inițial ca fiind una în care cuvintele erau așa de înalte că nu mă puteam cățăra pe ele pentru ca acum lucrurile să se așeze altfel, într-un mod incitant.

Am uitat să spun că dimineață, înainte de a pleca către unitatea medicală, am semnat petiția prin care se reintroduce repetenția la clasa a-I-a.

Numele meu este Mara Luana Rauca și sunt profesor pentru învățământul primar, gradul II, cu o vechime în sistem de 22 de ani. Inițiez această petiție din cauză că în ultimii ani a crescut foarte mult numărul persoanelor care nu știu să se exprime corect în limba română. Acest lucru este extrem de grav și conduce la declinul nostru ca popor. Un popor care nu-și cunoaște limba este un popor slab și ușor de manipulat.
De aceea, consider că bazele limbii române se pun în clasele primare. Un elev, care nu a reușit în clasele pregătitoare și I să învețe să citească și să scrie, nu va avea timp în anii următori să recupereze. Repetenția (repetarea) în clasa I devine o necesitate pentru a-i acorda acestui elev șansa de a-și remedia lipsurile.
Repetenția nu mai trebuie privită cu rușine. Trebuie reinventată, regândită și reintrodusă pentru ca la sfârșitul clasei a IV-a elevii să fie capabili să citească și să scrie corect.

Eu nu sunt specialist în educație, dar nici oarbă nu sunt pentru a nu vedea ce se petrece în jurul meu, cu atât mai mult cu cât am realizat nenumărate ateliere alături de copii. Sunt multe de discutat pe marginea acestui subiect iar eu am mai făcut-o și-o voi mai face ori de câte ori voi avea prilejul. Asta alături de implicarea mea efectivă în procesul de educație acolo unde se poate și există interes.

O doua parte a zilei a fost alocată treburilor casnice și pentru că am avut de călcat am vizionat și un film, ca să nu stau chiar degeaba. De fapt am revăzut unul care mi-a plăcut mult și care s-a cerut la revizionare.

Iar acum las aici fila aceasta din viața mea pentru ca mai târziu să-mi reamintesc de toate și de performanța acestui minunat tânăr român, pe numele lui David Popovici, cel care a reușit să devină campion mondial la înot. Detalii mai în amănunt aflați citind articolul.

În bazin, sportivul de 17 ani e un fenomen. Experții spun că un înotător ca el, capabil să zdrobească recorduri mondiale, se naște la 100 de ani.


(sursa foto: aici)

Și uite cum viața mea a mai cuprins o zi. Cine știe câte vor mai urma?!

Lasă un răspuns

%d