machetedidactice.com

Călătorii nu doar cu mașina

Vizita pe care am făcut-o ieri la Castelul Cantacuzino a cuprins o parte inedită aici referindu-mă la transport. Pentru că drumul de la Brașov la Bușteni este extrem, dar extrem de aglomerat pe șosea mai ales că era o zi de duminică când bucureștenii se întorc din weekend acasă, am hotărât să mergem cu trenul și acum, după ce totul s-a sfârșit, pot spune că am fost foarte inspirate. Spun inspirate pentru că am fost cu prietena mea și cu copiii, noi fiind cele care am luat această decizie. Am lăsat mașina la Gară și am luat un tren privat, SofTrans, la care biletul a costat 6 lei, atât eu cât și Luca luând bilete pentru adulți el neavând carnetul de elev la el. Nu am avut locuri (nu am făcut rezervare online) însă am călătorit bine, în curățenie, civilizat.

Prietena mea a plătit mai puțin pentru că a avut carnetul de elev al uneia dintre fete iar doamna de la casierie văzând cum arată și cea mica a aplicat același tarif.

Nu la fel s-a petrecut și la întoarcere atunci când nu am mai prins un tren privat așa apelând la CFR, doamna de la ghișeu nedorind a ne da bilete cu cinci minute înainte de venirea trenului motivând că ne putem accidenta așa că, neavând alta alternativă am așteptat o oră venirea următorului. Și la bilete a avut de comentat, eu plătind preț întreg pentru Luca, dar de această dată, copila mică, cea fără carnet a fost socotită a fi adult plătind prețul întreg, șase lei.

Am fost plăcut surprinsă să constat că nu mai sunt trenurile de altădată la CFR, călătorind într-un vagon fără compartimente, cu banchetele nejumulite, aer condiționat, atmosfera ok, călători civilizați. Să mai pomenesc de faptul că a plecat la ora stabilită și a ajuns tot așa? Uite că o fac!

Mi-a plăcut, voi mai repeta experiența, negreșit!

Lasă un răspuns

%d