machetedidactice.com

De la -18 la -3, ăsta salt!

Ieri dimineață, un frig cum de mult n-am mai simțit, a pus stăpânire pe urbea noastră. O senzație pe care n-o mai experimentasem de foarte multă vreme pentru că frigul are un miros aparte. Zăpada scârțâia într-un fel din care rezultau armonii glaciare pe mai multe tonalități, imposibil de a fi cântate de o voce omenească. Am văzut o fotografie care reprezenta foarte bine această stare.

Am curățat mașină pentru a-l duce pe Luca la școală, după trei săptămâni în care a lipsit din motive nu de covid ci din pricina altor virusuri și am stat cu grijă pentru că sala lor de clasă se renovează, ei fiind mutați într-un loc care nu oferă prea multe, dar atunci când s-a întors acasă am aflat că a fost cald, tot ce conta până la final. Sunt mulți copii bolnavi, peste tot, grădinițele, școlile și liceele fiind sufocate, însă acest aspect nu interesează pe nimeni.

Tot legat de covid, ce se petrece cu testările, salvările care sunt solicitate de oameni, mai mult pentru că testele se fac gratuit, nu că nu s-ar putea duce la centre specializate, dar de ce să dai peste 200 de lei dacă există posibilitatea să nu, toate creează o stare de haos generalizat. Oameni care se testează neavând nimic care ies pozitivi în ciuda celor care tușesc, au o stare generală alterată, dar la care testele sunt negative. Cel din urmă trebuie să vină la serviciu chiar dacă are un disconfort vădit pentru că colegul lui, pozitiv fiind, stă în izolare. E o eroare de raționament în multe dintre întâmplările din jurul nostru, dar petrecându-se în așa de multe domenii acolo unde tu știi că ar trebui să se afle oameni pregătiți, cu putere de discernământ nu poți face altceva decât să te protejezi și să încerci să-ți duci zilele într-un mod cât mai suportabil cu putință. 

Astăzi, temperatura s-a prezenta cam rușinată după boacăna de ieri. -3 grade se simt/văd/suportă într-un mod complet diferit. Inspirând și expirând puternic, așa, ca să ajungă aerul până în cele mai ascunse alveole pulmonare pentru a putea gusta și ele iarna asta obraznică și năbădăioasă mă gândesc tot mai mult la faptul că am ajuns la un capăt de drum și cred că sunt pregătită pentru ce urmează. Până la urmă, un frig zdravăn te poate scutura suficient cât să cadă stratul de amăgire care stătea agățat de tine nelăsându-te să înțelegi cum stă treaba de fapt.

Later edit: Numărul cazurilor de covid din țara noastră a ajuns astăzi să doboare un record: peste 34.255 de cazuri. Iar reacțiile oamenilor sunt diferite, așa cum e cazul, dar și normal.

Dimineață, înainte de a pleca la școală, Luca a făcut testul. Deocamdată e bine.

Lasă un răspuns