machetedidactice.com

Activități educative copii – Cine sunt eu?

Iată că, odată cu începerea școlii, Luca a adăugat la materiile lui câteva noi. Una dintre ele este Educație civică. Manualul după care copilul învață este unul de format mic, asemenea unui caiet și este scos de Editura Didactică și Pedagogică. Are o foaie frumoasă (nu de ziar), imagini plăcute ochiului și este foarte aerisit în ceea ce privește informațiile. Sunt mai mult notiuni introductive și generale, dar din punctul meu de vedere, ca părinte, reprezință o trambulină pentru niște întâlniri și activități frumoase.

Luca despre identitate si prieteni

Manualul este împărțit pe trei unități de învățare:

persoana

raporturile noastre cu lucrurile și ființele

raporturile noastre cu ceilalți oameni.

Ce mi-a plăcut foarte mult este prezența la începutul fiecărei lecții a unui dicționar, ce explică cuvintele cheie ale lecției. Deasemenea, tot la fiecare lecție există niște subcapitole cum ar fi: Să știi… / Răspunde! / Exersează! / Lucru în echipă / Portofoliu. Un alt aspect plăcut a fost acela al descoperirii de texte frumoase, din clasicii români. Așa am dat peste fragmente din „D-l Goe” de I.L. Caragiale, „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă, „Cățelușul șchiop ” de Elena Farago sau „Făt Frumos din lacrimă” de Mihai Eminescu. Și pe lângă acestea mai sunt și altele, la fel de frumoase.

Cu ocazia asta, a învățării lecției pentru oră, am mers mai departe și-am făcut o fișă pentru Luca, în care să se regăsească aceste noțiuni. O găsiți mai jos, dacă vă este de trebuință.

Cine sunt eu – fișă clasa a III a educație civică

Luca a alcătuit și o scurtă compunere despre jucăria lui preferată. Eu știam prea bine că este vorba de Coconaș, dar cu ocazia asta am aflat mai multe amănunte despre relația lor. Și așa, am realizat că pâna la ziua lui (a lui Coconaș!) nu mai erau decât … câteva ore. Așa că, am pus și de o petrecere cu tot ce implică ea :).Luca despre identitate si prieteni1

Atașez fișa în alb pe care am folosit-o noi dar și scurta compunere a lui Luca. Coconaș l-a vegheat în timp ce o scria.

img155 img159

Chiar dacă ai voștri copii nu folosesc această carte la școală, merită să o răsfoiți, pentru că are idei frumoase și te îndeamnă să lucrezi alături de micul școlar. 🙂

Spor și inspirație vă dorim!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Cine sunt eu?”

%d blogeri au apreciat: