machetedidactice.com

„Domnul Subpat” de Chris Riddell

Că-mi place Chris Riddell nu mai este o surpriză pentru nimeni, urmărindu-l cu mare interes și bucurie ori de câte ori se ivește ocazia. Am scris despre el și ce am simțit puteți citi accesând articolele de mai jos.

„Coraline” de Neil Gaiman

„Poems to save the world” chosen and illustrated by Chris Riddell

Duminică cu Chris Riddell

Zilele trecute căutam niște cărți pentru copii și în față mi-a apărut una în care am recunoscut imediat ilustrațiile.

Nu am mai stat pe gânduri și am pus în coș pe Domnul Subpat iar alături de el alte două titluri ale aceluiași autor pe care abia aștept să le citesc pentru a mă bucura și a vi le povesti.

De îndată ce am intrat în posesia lui, nu am pierdut ocazia și la primul atelier pe care l-am avut alături de copii l-am luat ca partener. La finalul activității m-am bucurat pentru inspirația de care am dat dovadă, reacția copiilor fiind cea care mi-a confirmat ceea ce era de confirmat.

   

   

Nici nu bănuiți ce activități se pot face cu ajutorul poveștii lui Jim. Multitudinea de personaje secundare, numele lor, locul de unde ies totul duce către o joacă la care copiii aderă și nu doar atât sunt învăluiți și de sentimente diverse. Este vorba despre frică, prietenie, empatie, dăruire.

Am citit-o și lui Luca, de dorul vremurilor trecute, atunci când nu exista seară când să nu avem momentul nostru de lectură și ca să marcăm prima zi de Avent.

Chiar dacă sunteți adult, nu ocoliți poveștile pentru copii fie că ele au câteva pagini cu text și mai multe ilustrații. În nebunia cotidiană, o poveste este oricând binevenită. Chiar așa, nu ocoliți acest răsfăț pentru că dacă nu-l faceți voi e mai greu să vi-l ofere careva! Spor la citit!

 

Lasă un răspuns