machetedidactice.com

Calendar de Advent – varianta a doua despre desen și arhitectură

Anul acesta am avut parte de o provocare căreia i-am dat curs cu mare bucurie și efervescență, una care mă caracterizează când vine vorba de pasiuni și cunoaștere. Sebi, băiatul prietenei mele, cel cu care am întâlniri pline de cunoaștere, meștereală și joacă, este pasionat de desen și arhitectură, mama lui dorind a-i oferi un calendar al ultimei luni din an mai diferit față de anii precedenți. Și așa, calendarul de Advent a ajuns să fie plin de provocări într-ale desenului și arhitecturii.

Procesul de căutare a durat mult timp, și a fost nevoie să iau site-urile la rând pentru a găsi cele mai bune variante, potrivite unui băiat de 12 ani. Din fericire, piața de carte pe acest domeniu este variată și ai de unde alege activități care să solicite munca, dar și creativitatea copilului. Și adultului, pot eu completa fără nici o reținere.

Ca postament, am optat pentru ceva care să cuprindă seriozitate, fără a lipsi o boare de copilărie, pentru că încă nu s-a ieșit din această perioadă, eu sperând ca în ciuda anilor care vor trece să mai rămână un ungher în care copilăria să se poată cuibări pentru a se manifesta atunci când este nevoie și se cere.

Cum spuneam, procesul de căutare a materialelor mi-a luat ceva timp, dar acum când totul este gata și calendarul a ajuns la proprietar, sper ca totul să fie în bună regulă și să se deschidă fiecare zi cu o provocare care să aducă plăcere și bună dispoziție.

Mai jos puteți citi provocările din primele 6 zile și veți descoperi câteva titluri de cărți. Dacă la ziua 2 se face trimitere la o carte în limba engleză, la ziua 6 invit copilul să facă cunoștință cu Iggy Peck.

În a treia zi brăduțul pe care copilul l-a primit spre a fi împodobit este de lemn, cumpărat de la Pepco și aștept să văd cum va arăta la final. Pentru ziua patru am pus în cutie niște forme care să fie folosite la confecționarea turtei dulci. Cum mama este atât de pricepută sunt convinsă că vor face o echipă pe cinste!

Următoarele zile vor fi pline de provocări care mai de care năstrușnice de la a te desena pe tine și ai tăi cum îi vezi peste zece ani, până la a citi tu ori mama o poveste din copilăria ta mică. Au apărut cărți noi, Învață prin desen – Deyrolle 

la O vacanță de nota 10+.

Ziua 14 este una în care va trebui să se informeze la nivel basic despre stilul gotic, asta pentru că există o provocare; aceea de a orna un glob în acest stil. Voi mai fi și câteva semne de carte care-i vor pune la încercare migala și răbdarea iar eu sper să reușească să după la bun sfârșit măcar unul dintre ele. Eu am găsit arabescuri, dar mai sunt și cu frunze, fluturi, flori și pene, la fel de frumoase.

  

La fel de provocatoare consider ziua 19, atunci când trei sticluțe vor trebui umplute cu ceva asta după ce va fi desenat eu o formă de sticlă inedită.

 

Pentru ziua cu numărul 19, copilul va găsi un bluzon care are pe el desenate câteva personaje din filmul Star Wars, iar cerința o puteți citi pe cartolină.  Cartea Culori și tradiții în folclorul românesc îl va introduce în lumi noi pe care sper să le îndrăgească.


Rosie Revere, fetița inginer, este prima carte publicată în România, care a fost citită în Stația Spațiala Internațională, de către astronautul NASA – Kate Rubins și cu ea, Sebi se va întâlni în ziua cu numărul 22.

Cam așa arată acest calendar de Advent pe care eu îl consider original. Știu, tematica este diferită de ceea ce se face în mod obișnuit însă cred că atâta timp cât el aduce cunoaștere, bun gust și frumusețe este mai mult decât binevenit. O lună de vis să aveți în ciuda tuturor barierelor care sunt ridicate!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: