machetedidactice.com

O pisică, Pete și două lecții de mare virtuozitate

Acum, că lecțiile au fost susținute, pot vorbi despre această minunată desfășurare de forțe, de bucuria cu care am lucrat și de implicarea tuturor părților. Au fost două inspecții care s-au desfășurat alături de două grupe mici. Provocarea este mare atunci când trebuie să lucrezi cu copii atât de mici.

Iar povestea pe care s-au construit aceste lecții este Pete motanul – Ador tenișii albi

Machetele pe care le-am confecționat au fost cea a lui Pete, cum altfel

o căsuță că tema săptămânii a fost Animale din ogradă

și un prieten al pisicii, un cățel

A existat o Întâlnire de dimineață, așa cum se face în fiecare zi, acolo unde s-a vorbit despre animale din ogradă, în special despre animalul meu preferat.

A fost făcută o activitate integrată ce a cuprins limba și comunicarea și un experiment.

La limbă și comunicare, povestea educatoarei i-a captivat pe copii, una dintre fetițe îndrăgostindu-se de Pete iremediabil, dorind a-l lua acasă.
La științe s-a efectuat un experiment acolo unde culorile primare, cele trei, au fost amestecate pentru a forma alte culori.  În acest sens au fost pregătite 6 sticluțe, câte una pentru cele trei culori, în cele rămase urmând a se forma culorile prin amestecarea celor primare. Roșu+galben = portocaliu, Galben + albastru = verde, Roșu + albastru = violet

Am meșterit și o paletă unde să se amestece culorile cu ajutorul unor pensoane.

După ce s-a făcut experimentul, cei mici au găsit o surpriză: tenișii albi ai lui Pete pe care ei i-au colorat/vopsit cu culorile noi obținute, dar și cu cele de la care s-a pornit.

Cei mici au pictat cu mare interes așa cum au și sortat buloanele pentru a fi puse în niște sticle. Ele sunt de mare efect și până au ajuns la copii m-am jucat și eu cu ele.

Din toată joaca asta trebuie să rămânem cu morala poveștii, una extrem de importantă:

În orice ai călca, trebuie să mergi mai departe și să-ți cânți cântecelul…

Mulțumesc doamnelor pentru colaborare și le felicit pentru rezultatul obținut!

 

Lasă un răspuns