machetedidactice.com

O întâlnire și o colaborare perfectă

Chiar dacă eu nu reușesc să mă abțin în a comenta ceea ce nu-mi convine la ce se întâmplă în sistemul de educație de la noi, atunci când se petrec lucruri bune care ajung și la urechile mele și cu care rezonez, nu precupețesc nici un efort în a le arăta la cât mai multă lume, pentru că puterea exemplului este cea care are șanse de reușită mult mai mare.

Am o plăcere deosebită să dau curs provocărilor și colaborărilor în care copiii au cel mai mult de câștigat, bagajul informațional îmbrăcat în haine potrivite pentru ei fiind de o importanță mare, deloc de neglijat pentru ceea ce urmează în școală.
Timpul m-a învățat că nu există să nu poți aborda un subiect, oricât ar părea el de complicat, reacția celor mici fiind răsplata căutărilor și pregătirilor.
Ori la nivel mic, preșcolar și primar, abordarea vizuală este extrem de importantă, copiii neștiind a citi.
Cum la multe dintre subiecte nu ai cum prezenta varianta live, se cer găsite modalități prin care înțelegerea noilor noțiuni să fie cât mai mare. Și pentru a exemplifica, vă voi arăta cum a reușit un dascăl, doamna Carmen Costea, să aducă ferma cu toate animalele într-o grupă de prichindei din capitala țării noastre.
Machetele le-am meșterit eu, dar interacțiunea cu copiii a făcut-o ea, eu fiind la sute de kilometri depărtare. Sufletul meu a fost acolo așa cum e de fiecare dată acolo unde pleacă rezultatul muncii mele.

 

Machetele sunt mari având 1 metru înălțime, dar tot ceea ce se află pe lângă este esențial. Doamna a avut amabilitatea să-mi transmită imagini de la activitățile petrecute alături de copii și sunt de vis.
Copiii, ambientul, conceptul, totul!

Am cerut permisiunea de a atașa câteva și am primit acceptul, așa că las fotografiile să vorbească eu nemaiavând ce adăuga. Poate veți avea amabilitatea de a scrie voi câteva cuvinte pentru a afla cum se vede și din exterior.

 

 

 

   

Felicitări dascăl iscusit și pasionat! Roadele muncii și pasiunii se vor vedea mai târziu însă cine sădește aceste semințe poate fi fericit de moștenirea lăsată!

Lasă un răspuns

%d