machetedidactice.com

Povestea celor trei fluturași

Erau odată trei fraţi fluturi, unul alb, unul roşu şi unul galben. Cei trei dansau cât era ziua de lungă în jurul florilor din grădină, se jucau voioşi în lumina soarelui şi nu se plictiseau nicio clipă pentru că erau foarte fericiţi.

Într-o zi a venit o ploaie torenţială şi le-a udat aripile frumoase. Cei trei fluturi au zburat spre casă, însă au găsit uşa închisă. Aşa că au fost nevoiţi să rămână în ploaia care reuşise să îi ude foarte tare.

Fraţii fluturi au pornit în căutarea unui adăpost şi au zburat către o lalea roşie:

– Dragă noastră lalea, poţi să îţi deschizi petalele şi să ne laşi să ne adăpostim între ele până trece furtuna?

Laleaua le răspunde:

– Cel roşu poate intra, pentru că este ca mine, dar cel alb și galben nu.

Fluturele roșu spune: „Dacă frații mei alb și galben nu se pot adăposti între petalele tale, atunci și eu voi rămâne în ploaie, cu ei.”

Afară ploua tot mai tare, iar fluturaşii erau tot mai uzi, aşa că şi-au luat zborul spre un ghiocel alb căruia i-au spus: „Poţi să îţi deschizi floarea pentru a ne adăposti şi noi de ploaie?”

Ghiocelul răspunde: „Fluturele alb poate intra la adăpost, pentru că este ca mine, dar cel roşu și cel galben vor rămâne afară, în furtună.”

Fluturele alb spune: “Dacă nu ne primeşti pe toţi trei, atunci eu voi rămâne în ploaie alături de fraţii mei. Mai bine rămânem în furtună decât să stăm despărţiţi.”

Astfel, cei trei fluturi şi-au luat zborul.

Au ajuns lângă o narcisă galbenă căruia i-au spus: “Poţi să îţi deschizi floarea pentru a ne adăposti şi noi de ploaie?”
„Fluturele galben poate intra la adăpost, pentru că este ca mine, dar cel roşu și cel alb vor rămâne afară, în furtună.
Fluturele galben spune:
„Dacă nu ne primeşti pe toţi trei, atunci eu voi rămâne în ploaie alături de fraţii mei. Mai bine rămânem în furtună decât să stăm despărţiţi.”

Dar soarele, care se afla în spatele unui nor, a auzit totul, şi ştia că sunt trei fraţi buni care au rămas uniţi chiar şi în faţa unei furtuni care aproape îi nimicise.

Aşa că a ieşit dintre nori, a alungat ploaia şi a început să strălucească cu putere deasupra grădinii.

Soarele a uscat aripile celor trei fluturi şi le-a încălzit trupurile fragile. Cei trei fraţi şi-au reluat imediat joaca şi au dansat în jurul florilor din grădina până seara. Apoi au fugit spre casa lor unde au găsit, de această dată, uşa larg deschisă.

Lasă un răspuns