machetedidactice.com

Literatură pentru mămici și nu numai – „De-aș avea un soț cât o muscă” de Hatice Meryem

Rămân în registrul scriitoarelor din Turcia, de data asta dorind a vă aduce în atenție un titlu care mie mi-a plăcut foarte mult și pe care l-am considerat extrem de ofertant. Pentru o partidă de stat la plajă, pe tăpșan, s-a pliat perfect.


După ce am povestit despre Fetița căreia nu-i plăcea numele său, iată că Hatice Meryem ne duce în alt registru, unul mai serios, al adulților, mai exact în lumea bărbaților soți musulmani.
De-aș avea un soț cât o muscă a apărut în anul 2012 la Editura Allfa și este alcătuită dintr-o serie de eseuri, unele mai mici de jumătate de pagină și care încep toate cu formula: Dac-aș fi soția unui.. .

Puteți afla ce s-ar întâmpla dacă ați fi soția unui strungar, a unui pitic ori a unui imam, așa cum puteți afla cum ar fi dac-ați fi soția unui bețiv, a unui portar de bloc, a unui curier, dulgher, gardian ori a unui om cu tact.

Fiecare poveste are același numitor, acela al femeii pentru care iubirile și căsniciile sunt ca un dat și ca atare, trebuie luate cum sunt. Cititorul se așteaptă ca fiind vorba de islam, acolo unde instituția căsniciei este extrem de riguroasă, să existe niște prejudecăți, dar ele lipsesc. Poate și pentru faptul că autoarea a părăsit țara natală, Turcia, în 1994, stabilindu-se la Londra.

Vă invit să descoperiți acest univers fascinant într-o lectură care va plăcea oricui, datorită acestei culturi miraculoase, exotice.

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Literatură pentru mămici și nu numai – „De-aș avea un soț cât o muscă” de Hatice Meryem”

%d