machetedidactice.com

Explorăm România

O idee extrem de ofertantă aceea de a aduce în fața copiilor activități interactive prin care procesul de învățare, dar mai ales de înțelegere are mult mai multe șanse de reușită.

Acest mod de abordare a subiectelor presupune mai multă documentare, timp și nu în ultimul rând bani. Pentru că oricât de iscusit ai fi în arta oratoriei, pe lângă ea mai sunt necesare și altele.

Așadar, aici avem un explorator echipat corespunzător, dar cu o scrisoare în buzunarul de la vestă, acolo fiind niște provocări pentru școlăreii cu care urmează să se întâlnească.

Exploratorul nu este singur ci însoțit de o colegă, la fel de bine echipată și ea.

Acești doi copii curioși și neînfricați merg să afle mai multe detalii despre relieful țării noastre fiind interesați, în special, de Câmpia Română. Pentru provocarea pe care și ei, la rândul lor, o vor oferi copiilor la clasa la care vor merge, am făcut Câmpia Română sub formă de puzzle.

De asemenea, dacă tot sunt pe teren, ei vor face observații și despre copacii întâlniți, flora și fauna specifică acestei forme de relief.

   

Sunt așa de curioasă cum se va termina această aventură și cum vor reacționa copiii fiind puși în fața unei asemenea provocări.

Trebuie să felicit dascălul care s-a gândit să aducă această activitate în fața copiilor, căruia îi mulțumesc pentru provocare. Eu am învățat multe despre acest subiect în timp ce confecționam machetele. Nu ezitați să aduceți asemenea provocări în fața copiilor. Veți fi mirați de reacția lor!

Lasă un răspuns

%d