machetedidactice.com

Zăpezica și Voiniceii

Nici bine nu au revenit micuții la grădiniță că li s-a alăturat și Zăpezica provocându-i la niște activități interesante și captivante, după o vacanță de iarnă atât de lungă și, pe alocuri, plictisitoare. E minunat să te joci alături de colegii tăi, mai ales atunci când doamna educatoare are grijă ca la întâlnire și joacă să aducă personaje de la care să ai ce învăța.

Zăpezica și Bunicul Îngheț sunt personaje cunoscute nouă, mie și lui Luca, asta pentru că atunci când au apărut le-am citit și am și făcut diferite activități pe marginea lor. Puteți afla mai multe aici.

De data aceasta, copiii fiind mai mici și activitățile pregătite au fost pentru nivelul și abilitățile lor. Povestea a plăcut pentru că e una scrisă bine, un basm vechi rusesc, ilustrațiile din poveste fiind frumos realizate.

Pe marginea poveștii, după ce ea a fost citită copiilor, am pregătit niște materiale pentru a se putea face o activitate practică. Omul de zăpadă a fost alesul, în acest scop fiind necesare următoarele materiale.

Am tăiat un cer din polistiren pe care am atașat o folie autocolantă transparentă. Am fixat-o cu ajutorul unor bolduri cu gămălie colorată.

De asemenea, am confecționat alte două cercuri, tot din polistiren, dar de dimensiuni diferite, care la un moment dat vor fi asamblate de copiii așa rezultând un om de zăpadă.

Pe folia adezivă, copiii vor lipi hârtie creponată de diferite nuanțe de albastru. Un  proces îndrăgit de cei mici și nu doar de ei, cu rezultate spectaculoase la final.

Tot pe marginea acestei povești, am pregătit copiilor șabloane de plastic, șabloanele reprezentând un om și fulgi de zăpadă. Pentru a putea lucra mai bine, preșcolarii fiind de grupă mică, am pregătit burețele cu care să „umple” aceste șabloane, acțiunea desfășurându-se pe foi de carton cu nuanțe de albastru. Șabloanele le am de foarte multă vreme, însă am observat că se găsesc de cumpărat și acum. Se pot face activități foarte interesante alături de copii, tehnicile putând varia.

De mare succes s-a bucurat și pictura pe forme de polistiren, în acest sens existând mai mulți fulgi, de diferite forme, pe care copiii i-au vopsit.

Chiar dacă nu am fost prezentă atunci când a avut loc această activitate, știu ce bucuroși sunt copiii, în ciuda faptului că au vârste așa de mici, atunci când au parte de așa provocări. Puțini dintre ei fac acasă, alături de părinți, acest gen de meștereli.

Să aveți spor la jucat pentru că așa multe se învață!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Zăpezica și Voiniceii”

%d