machetedidactice.com

Caramel de Sânpetru – a treia zi de vacanță în deplasare

Știu, multe imagini și clipuri video am văzut cu ploile torențiale din acest sfârșit de iunie, dar din nefericire și aici, unde suntem noi, este la fel. Plouă așa de mult că-ți vine a te transforma în magician pentru a face o vrajă care să alunge norii.

Totul mustește de apă, acolo unde nu este pavat, picioarele se afundă în pământul mocirlos, iar asta nu este o chestie care să-ți creeze o stare de bine.

Ce poți face în această situație? Am evitat în a merge la locuri de joacă și pentru că Luca este prea mare pentru astfel de activități. Poate niște ateliere, dar vacanța a venit de prea puțin timp pentru a fi dornic de așa ceva. Prezența prietenelor lui cu care și-a dorit atât de mult să se întâlnescă nu mai necesită alte elemente suplimentare.

Așa că, au mai urmărit niște episoade din A series of Unfortunate Events by Lemony Snicket, Luca povestind lucrurile care nu apar în carte, dar în ecranizare există pentru a face adventura mai picantă.
Alături de cea mare, a mai lucrat la engleză câteva exerciții, prilej de a mai depăna povești de la școală, pe care nu doresc a le detalia fiind ultra cunoscute.

Au fost curioase de cartea pe care o citim noi, cea cu glas tare, și au dorit a asculta și ele, asta după ce le-am povestit începutul și personajele pentru a înțelege despre ce este vorba și a putea urmări firul narațiunii. Mai avem puțin și o terminăm.

 

Spre seară am jucat mai multe jocuri, și pentru că suntem numai noi, mămicile și copii, nimic nu a perturbat desfășurarea activității. Se știe că suntem în plin campionat mondial de fotbal iar tații urmăresc îndeaproape dsfășurarea meciurilor.

Am jucat multe jocuri pentru că aici, la prietena mea, e raiul jocurilor, jucăriilor și cărților.

De departe unul a fost cel mai gustat și mai jucat. Este vorba de un joc în care trebuia să mimezi personajul de pe cartolina care-ți cădea. Nu știu de când nu am mai râs așa de mult, cu poftă și de când nu am văzut copiii așa de veseli și fascinați de ceea ce fac. Unde mai pui că noi, mamele, am făcut tot ce ne-a stat în putință, după cum ne-am priceput, să facem atmosfera de neuitat.

Nu știu dacă există în România, dar se poate achiziționa de pe amazon.

Megableu 678091 – Devine Tête – Disney

Seara, am continuat lectura cărții și am mai vorbit pentru că, nu-i așa, poveștile nu se mai termină niciodată.
Poate mâine va fi soare, cine știe?!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: