machetedidactice.com

Când te bucuri prea devreme

Am adormit cu gândul că trebuie să fiu pregătită pentru ziua de astăzi pentru că ce spuneau meteorologii ăștia pe la televizor nu era a bună. Până și hainele din șifonier priveau mirate la faptul că e necesară rocada, bluzele flu-flu și tricourile atât de iubite trebuind să facă loc maletelor și cămășilor groase și tot ce mai conține o garderobă de iarnă.
Așa că, după ce am deschis ochii, am constatat că s-ar putea să aibă dreptate, în cameră fiind întuneric, prea întuneric pentru ora 7:00. Dar nu ploua și cum mental eram pregătită, m-am bucurat, așa putând merge pe jos la școală.

Odată ajunși afară am inspirat un aer cald, și consultând internetul am descoperit că gradele adunate în termometru erau în număr de 16, ceea ce contrazicea aerul polar anunțat.

Și iată ce ușor am pornit în noua săptămână cu zâmbetul pe buze.
Numai că lucrurile s-au schimbat de la o oră la alta. A început ploaia, acompaniată de vânt. Gradele s-au speriat și au fugit, în rând, câte unul. Ușor ușor, au mai rămas puține, mai bine de jumătate capitulând.

Când a venit Luca de la școală ploua, nu tare însă suficient cât să-i ude hainele de pe el. Însă vântul care a început să bată, a împrăștiat norii și a adus, pe pervazul ferestrelor, fructele teilor din spatele blocului, dar și alte frunze prinse în vârtej.

De la școală veștile sunt așa cum sunt, la fel cum e toată activitatea din societatea noastră, ori poate nu toată – cu mici excepții. Însă fără educație nu se poate și demersul în acest sens nu trebuie întrerupt. Cum putem și ne pricepem.
Evaluările aproape s-au terminat, mai e de dat la germană și gata. Azi a fost istoria și geografia și nu vreau să povestesc nimic despre asta.
În rest teme, foarte puține și încercăm să ne ocupăm timpul acasă căutând subiecte interesante. E parcă tot mai greu și sunt convinsă că nu sunt singura care se gândește cu îngrijorare la ce va urma.

Revenind la vremea de astăzi, a fost nevoie să ies, în jur de ora 18:00. Te cam pișca frigul și ploaia îți intra în oase. Am început să mă strâng pentru a mă feri de frig, pentru că pot fi îmbrăcată oricum, senzația de disconfort n-o pot elimina.

Noroc cu machetele mele, cu revista, dar mai ales cu băieții. Aceste componente compensează frigul de afară și ploaia. Să vă fie cald și bine, asta vă doresc!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Când te bucuri prea devreme”

%d