machetedidactice.com

O zi plină de polemici inutile

Încă de la prima oră a dimineții, o postare însoțită de două fotografii dădea startul a ceva ce urma a se transforma într-o mare de contraziceri, jigniri, limbaj licențios totul garnisit cu imagini care mai de care mai oribile.
Cel care l-a scris, administratorul unei pagini în care se propăvăduiesc tot soiul de tratamente naturiste, plante de pe vârful piscurilor, seruri vindecatoare și minerale miraculoase, a optat pentru un intro scurt, care mai apoi, când spiritele s-au încins, a suferit șase up-datări, menite a transforma polemica într-un fapt benefic pentru ei și grupul lui.
El suna așa:

Incep sa ma indoiesc ca mascaricii astia cu COV nu vor reusi…
Chiar singurul fara masca din tot metroul ?!

Acesta însoțea două imagini din metrou, la care ulterior s-a mai adăugat una.

Când adepții domnului au luat avânt, intro-ul inițial a căpătat consistență, cu trimiteri la postări ale grupului pe care nu vreau a le atașa aici și pe care le puteți vedea și singuri.

Incep sa ma indoiesc ca mascaricii astia cu COV nu vor reusi.. Chiar singurul fara masca din tot metroul ? .Ce pepiniera ptr vaccinul cipat al lui Bill Gates !
Oare oamenii astia stresati de Coronel stiu ca avem de cand lumea in intestin 5000 de miliarde de virusi si la fiecare m3 de aer respiram natural 20000?

De ce am ținut să scriu despre asta? Pentru că am constatat o mare problemă care se tot repetă în societatea noastră și nu cred că doar a noastră. Nu se poate purta un dialog civilizat, în care fiecare să-și expună părerea personală folosind un limbaj adecvat, fără atacuri la persoană și derapaje inutile.
Subiectul fiind unul la mare căutare astăzi, necesitatea portului măștii în spațiile închise, nu vă puteți închipui ce s-a putut scrie.

Nu am comentat niciodată pe acest grup, nici nu știu cine m-a băgat în el, dar imaginile și tonul domnului administrator mi-au căzut greu chiar de la primele ore ale dimineții. Și am simțit nevoia să scriu câteva cuvinte, comentariul meu sunâd așa:

Dacă nu doriți să purtați mască, nu mai folosiți mijloacele de transport în comun și stați în spații deschise. Ce este așa de greu de înțeles? Nu credeți, e strict problema dumneavoastră. Cât despre spălat creierul, nu cred că încă se poate afirma cu toată tăria, atâta vreme cât nu sunt studii aprofundate. Dar pe mâini vă spălați?

Ce a urmat nu e greu de presupus, postarea adunând 424 comentarii până în momentul în care administratorul le-a oprit.

Da, am înțeles că e un grup privat care are peste 24 de mii de membri, dar nu pot pricepe de ce toată lumea trebuie să fie de acord, orice atitudine diferită fiind taxată într-un mod inadecvat. Și atunci nu are cum să nu-ți vină în minte niște gânduri.

Cum dorim noi, adulții, să ne creștem copiii având aceste deprinderi când nu suntem în stare să le punem în practică?
Ce să cerem de la cei pe care-i formăm dacă în mințile noastre a atât de multă încrâncenare, habotnicie, îngustime?
Ce exemplu să urmeze cei mici atunci când văd și aud astfel de chestii?
Păi, vor fi exact ca noi, cum altfel, ei imitându-ne o bună parte din timp până vor aduna informațiile singuri pentru a le filtra mai apoi, în timp abordând (poate!) o altă atitudine.
Pentru că vreau să închei într-o notă optimistă atașez o caricatură care mi-a plăcut foarte mult și pe care am ales-o dintr-o multitudine, una mai frumoasă ca alta.

P.S. Am părăsit grupul de bună voie și nesilită de nimeni. Nu eram compatibili aproape deloc și nu avea rost să ne enervăm reciproc. Mai bine consumăm energia în alte scopuri, mai productive.

Lasă un răspuns

%d