machetedidactice.com

Machete didactice – Halei-hap! Toamna a ieșit din joben

În prima zi de școală, care anul acesta a început pe 12 septembrie, spuneam că toamna încă nu a venit, vara făcându-și simțită prezența din plin. Și a fost așa până la începutul săptămânii ăsteia, atunci când temperaturile au scăzut drastic iar ploile și rafalele de vânt au reușit să dezgolească mulți copaci.

20160920_08063520160920_080645

Drumurile către și dinspre școală sunt mai alerte pentru că acum, așa cum se întâmplă de fiecare dată, mașina ne-a lăsat. De fapt nu mașina ci cardul cu care o pornesc s-a stricat. A trebuit făcută comandă și asta presupune așteptare. Dacă dimineață ne duce tata la școală, la prânz trebuie să venim pe jos. Dar nu-i așa de urât și avem ocazia să simțim toate schimbările climaterice pe propria piele.

20160919_131424

În drumul nostru trecem pe lângă niște case care au viță de vie iar mirosul răspândit de strugurii copți este divin. Dar ne place în egală măsură mirosul de frunză arsă, de praf spălat, dar și de pământ roditor, asta pentru că nu a plouat așa de mult încât să mustească de apă.
Mi-am adus aminte de perioadele când mergeam la practică agricolă și, zău așa, chiar am amintiri frumoase. Noi stând în patria merelor, acolo mergeam cel mai des și din când în când, la cartofi. Dar merele erau din livezi de cercetare iar soiurile performante. Nu înțelegeam noi atunci ce înseamnă grija pentru fruct și când nu eram supravegheați, mai scuturam pomii. Ne-au spus de nenumărate ori că merele se vor păta – strica, așa amenințând conținutul întregii lăzi dar nu s-a înțeles. Acum văd cu alți ochi dar copiii mei, nici unul din ei, nu a mai trecut prin așa ceva. Situația asta are și o parte rea dar și una bună. Depinde unde ești poziționat. 🙂
Pentru toamnă am confecționat unei doamne dragi mie și veche colaboratoare, Gianina Tamaș, o fetiță anotimp iar lângă ea un coș plin cu de toate.

  img_20160914_212014

 img_20160914_212023

Precum se observă, Toamna este atât de elegantă cu nu ai cum să n-o îndrăgești și poartă la gât un colier de culoarea fructelor coapte.

img_20160914_211852

Cât despre conținutul coșului, aveți de unde alege. Nu se poate să nu vă lase gura apă! Poftă mare!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Machete didactice – Halei-hap! Toamna a ieșit din joben”

%d