machetedidactice.com

Machete didactice -Proiect interdisciplinar fizică – biologie- chimie, pentru clasa a VIII

„Bună ziua,

Am vizionat o parte din machetele pe care le aveți și m-ar interesa ceva legat de realizarea unui poster cu tema „Apa, miracolul vieții” ce va constitui o parte dintr-un proiect interdisciplinar fizica-biologie-chimie pe această temă.”

Nu-i așa că sună într-un mare fel? Cel puțin, eu așa percep.

După acest mail au urmat și altele dar și convorbiri la telefon pentru a înțelege ce anume se dorește a se scoate în evidență și cum pot interveni eu, practic.
După ce m-am dumirit și doamna Nicoleta mi-a trimis în ajutor și un proiect ce avea să reprezinte scheletul, am înțeles ce anume se dorește de la mine și cum pot să-mi pun amprenta pe lucrare. Aceasta trebuia prezentată la un concurs școlar și era de preferat să nu arate oricum.
Am citit destul de mult pe această temă pentru a reuși să prind esența și, de comun acord cu doamna profesoară, am delimitat atribuțiile. Mie mi-a revenit sarcina de a „scoate” elementele din hartă, pentru că, până la final s-a optat pentru o hartă de mărimea A0. Ineditul ei consta în formele scoase în relief.Pentru asta am confecționat următoarele machete:

un elev laborant

DSCN5718

machete nori cu picături de ploaie dar și fulgi de nea

DSCN5706
DSCN5710

machetă circuitul apei în natură

DSCN5709
machete stări de agregare apă
DSCN5714  DSCN5716
DSCN5715  DSCN5717
machetă picătură de apă
DSCN5707
machetă formulă chimică apă

DSCN5712

Așadar, cu aceste machete a lucrat doamna Nicoleta. Pentru că au trebuit atașate hărții, am prevăzut fiecare machetă în parte cu scai, așa putând fi puse ușor, fără a fi deteriorate. Prin amabilitatea doamnei profesoare am văzut rezultatul final.

IMG-20160203-WA0000

IMG-20160203-WA0001

Ideea este că la concursul la care au participat elevii cu aceste machete, rezultatul a fost excelent: s-a câștigat primul loc al podiumului. Minunat! Și nu-ți mai trebuie nimic. 🙂

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: