Machete didactice – Cum mai putem organiza întâlnirea de dimineață?

Întâlnirea de dimineață reprezintă un moment foarte important al zilei pentru preșcolari. Există foarte multe modalități în care se poate organiza acest moment, iar el poate determina copilul să se simtă în siguranță și binevenit la grădiniță.

Sunt unii copii care fac aceasta tranziție, casă – grădiniță foarte greu, chiar zgomotos, iar atunci este momentul în care o parte din colegii lui pot avea reacții care s-o imite pe cea a suferindului.

Ca părinte, în momentul în care-ți lași copilul în grupă iar acesta plânge sau țipă ca din gura de șarpe, te cuprinde o teama și niște emoții pe care, de multe ori, este foarte greu să ți le gestionezi.

Aici intervine educatorul iar rolul lui este decisiv.

Am observat, atunci când Luca frecventa grădinița, că acest lucru se mai întâmpla și la început de săptămână, atunci când, după două zile de stat în familie se revenea în colectiv.

Remarcile mele sunt făcute din postura de părinte și poate nu pot fi obiectivă de fiecare dată, însă mi-aș dori ca educatorii să stabilească o legătură sănătoasă cu părinții. Este mai mult decât evident că există părinți și părinți, însă educatorul (care acum este, cu mici excepții, profesor cu masterul dat), trebuie să aibă și pregătirea psihopedagogică adecvată, pentru a putea ține în frâu toată „paleta” de părinți.

Copiii nu sunt vinovați că provin din familiile din care provin și că au părinții care îi au. Dar de cele mai multe ori, ei sunt cei care scot castanele din foc, cu mânuțele lor micuțe:(

Am întâlnit în colaborările mele educatoare pe care mi-aș fi dorit să le strâng în brațe și pe care să le dau de exemplu pozitiv, tuturor cunostințelor mele! Am întâlnit oameni cu har, răbdare, diplomație și veselie pe chip, chiar dacă o mare parte a societății noastre trateaza educatorul ca pe o bona care doar are grijă ca cel mic să nu pățească ceva rău!

Revenind la subiectul de la care am pornit, am încercat ca machetele didactice pe care le-am pregătit pentru aceasta activitate să respecte numele grupei, ambientul în care va fi pus, dar și preferințele doamnelor educatoare.

Așa am făcut „întâlniri de dimineață” pentru grupe de ursuleți, pentru fluturași, spiriduși sau năzdrăvani!

  

Am confecționat trenulețe sau vaporașe și aștept provocări care mai de care mai variate!

DSC_1730

Vă invit să reflectați si să-mi spuneți dacă și voi v-ați confruntat cu așa situații, iar dacă răspunsul este pozitiv, cum vedeți o rezolvare a problemelor.

Vă doresc ca săptămâna ce urmează să fie una frumoasă, plină numai de lucruri pozitive!

0 gânduri despre „Machete didactice – Cum mai putem organiza întâlnirea de dimineață?

  1. ramona Răspunde

    o macheta pt o grupa de mamarute se poate ? Foarte, foarte frumoase cele prezentate, de aceea si dorinta uneia cu mamarute.

    • machetedidactice Autor articolRăspunde

      Draga Ramona, in primul rand vreau sa-ti multumesc pentru faptul ca urmaresti activitatea mea. Da, se poate orice, trebuie doar sa-mi spui mai exact ce anume doresti, o dimensiune si daca te hotarasti. In rest, sanatate sa avem si facem tot ce este nevoie ! Astept un semn de la tine!

Lasă un răspuns