machetedidactice.com

Machete didactice – Ei au dat o variantă și noi o putem diversifica. Lily & the Snowman

Un videoclip emoționant a tot circulat în perioada dinaintea sărbătorilor de iarnă. Numele lui este Lily & the Snowman. Filmulețul spune povestea dintre o fetiță și un om de zăpadă și aventurile prin care au trecut împreună. Vedem cum după un timp ei nu mai sunt atât de conectați dar legătura lor nu dispare.  Desktop37

Vă aduc în atenție și o variantă în care povestea este despre un băiețel și prietenul lui, tot un om de zăpadă, scrisă de Raymond Briggs. De mult nu am mai urmărit un film de animație atât de frumos făcut.

The Snowman (HD) Raymond Briggs- (1982) Complete Animation

Snowman

Dar iată ce povestește autorul:

Îmi amintesc de acea iarnă pentru că a adus cele mai mari zăpezi pe care le-am văzut. A nins atât de mult și ziua și noaptea încât dimineață, camera mea era scăldată într-o lumină magică, ca într-un vis. Părea ceva ireal. Aceea a fost ziua în care l-am făcut pe Snowman.

Filmul despre care vă povestesc este produs cu tehnici tradiționale de animație formate din pasteluri, folosind creioane colorate și alte instrumente care au fost trasate pe niște cadre de mână. Fondul sonor, piesa „Walking in the Air” este cântat de Peter Auty, compusă de Howard Blake și interpretată de Orchestra simfonică din Londra. Mai multe detalii despre ilustrator găsiți accesând link-ul de mai jos.

The Snowman

raymond-briggs-05

E strașnic și merită să-i acordați jumătate de oră, atât cât durează.

Revenind la clipul de început, vă invit să vă imaginați și alte povești în care personajele să fie acestea: un om de zăpadă alături de o fetiță sau un băiețel. O doamnă învățătoare a reușit cu ajutorul lor să țină o lecție de inspecție finală de grad I , o minunăție. A fost răsplătită cu un calificativ maxim. 🙂

DSCN5823 DSCN5826

DSCN5830

Lăsați imaginația să zburde și veți fi uimiți de ce poate ieși!

Lasă un răspuns

%d