machetedidactice.com

Machete didactice – Inepuizabile surse de inspirație. Anotimpuri

Într-un sat îndepărtat trăia un bătrân pe nume An care avea patru fiice: Primăvara, Vara,Toamna şi Iarna. Bătrânul trăia liniştit împreună cu fiicele sale, netulburaţi de nimeni. Îşi ducea viaţa în modestie, lucrând pământul, culegând roadele şi înfruptându-se din ele în anotimpul rece. Fiicele sale ajutau la treburile casei şi mergeau şi la câmp, ba chiar şi la pădure. De! după puterile lor, ca doar erau nişte copile sprinţare, neştiutoare de păcat şi purtare urâtă. Tatăl lor le sfătuia seara la lumina opaiţului, să fie cuminţi, să ajute oamenii, să se îmbrace cuviincios, să fie bune, milostive şi credincioase.

DSCN5810

Fetele, ascultătoare cum erau, au mâncat colăceii şi imediat s-au prefăcut în nişte zâne, numite anotimpuri. Fata cu numele de Primăvara avea o rochie verde, cu floricele prinse pe ea. În picioare pantofiori din ciuboţica-cucului iar pe cap purta o coroniţa cu un soare mai mic. În jurul ei erau numai păsărele gureşe, iepuraşi şi mieluşei. Cea de-a doua fiică, Vara, era îmbrăcată într-o rochie roşie de trandafiri, petunii şi cavaleri. În picioare avea săndăluţe împletite din frunze de tei argintiu. În păr avea raze de soare. Purta un coş plin cu flori si fructe coapte.

DSCN5815

A treia fiică, Toamna, avea şi ea o rochie din frunze galbene, maro-ruginii iar la poale o margine din crizanteme albe. În păr avea steluţe de rouă şi de brumă. În mâna dreaptă purta un coş mai mare cu legume şi fructe. Toate erau îmbietoare!

DSCN5817

Nu am uitat nici pe a patra fiică, pe Iarna. Aceasta avea o rochie strălucitoare de argint, cu o centură bătută cu diamante. Pe frunte purta o coroniţă din pietre preţioase argintii, iar în picioare avea cizmuliţe din gheaţă.

DSCN5812

Povestea o puteți citi în întregime pe povești pentru copii. Mulțumesc frumos pentru inspirație.

Machetele au fost făcute la cerere, după modelele trimise de doamna Daniela. Doresc să-i mulțumesc pentru încredere și colaborare.

Materiale didactice - ianuarie 2016

Lasă un răspuns

4 gânduri despre “Machete didactice – Inepuizabile surse de inspirație. Anotimpuri”