machetedidactice.com

Machete didactice – Putem să ne facem anotimpurile de vis? Da, evident. Cine ne poate împiedica.

Am vorbit așa de mult despre anotimpuri dar tot simt că nu am spus tot. Îmi vin în minte tot soiul de remarci legate de evenimentele din viața mea, pe care le asociez cu aceste etape. Fiecare an cu anotimpurile lui, cu trăirile, împlinirile și dezamăgirile aferente.

Dar cum ar fi fără, la asta v-ați gândit? Cum ar fi să trăim într-o zonă în care este întuneric preț de șase luni? Ori, cum am gestiona totul în condițiile în care ne-ar arde soarele obrajii, cea mai mare parte a anului?

Știu, veți spune că nu-i corect aducând în discuție doar extremele, dar în vârtejul cotidian, mai punem în balanță ce tare ne-a iubit Dumnezeu dându-ne posibilitatea de-a parcurge, an de an, toate anotimpurile? Nu cred că mai avem timp pentru lucruri mărunte, și totuși, viața noastră din asta este alcătuită, din lucruri și întâmplări mărunte.

Despre afinitățile mele legate de anotimpuri am tot scris și sunt convinsă că o voi mai face, pentru că, doar simpla înșiruire a lor îmi provoacă o stare de bine. De ce aș renunța la așa ceva?

Iar asta se vede și în materialele pe care le meșteresc.

Provocarea de astăzi este legată de acest subiect, și pentru că așa a fost dorința expresă a doamnei Mirela, m-am conformat. Este pentru prima dată când confecționez acest model iar pentru mine, acest gen de activități reprezintă o încântare. Îi mulțumesc pentru încredere și pentru disponibilitatea de a colabora.

Materiale didactice iulie201512Voi face o descriere mai amănunțită, pentru a scoate în evidență multifuncționalitatea acestor machete. Ele pot fi folosite și ca un întreg, evident, dar la fel de bine pot constitui un excelent material pe care se pot face multe alte activități conexe, legat de exprimare, asociere, matematică sau mai știu eu ce anume are în plan educatoarea sau învățătoarea.

Postamentul pe care sunt puse elementele mărunte aferente fiecărui anotimp, este pictat în întregime și poate fi folosit pe post de avizier.

La primăvară, elementele componente sunt:

postamentul sub formă de cerc pe care sunt reprezentate trunchiurile unor copaci

frunza de primăvară

flori de măr

ghioceii

Materiale didactice iulie20157La vară, elementele componente sunt:

postamentul sub formă de cerc pe care este reprezentat o plajă

frunza de vară

o minge de plajă

un soare arzător

o floarea soarelui

doi căluți de mare

Materiale didactice iulie20158La toamnă, elementele componente sunt:

postamentul sub formă de cerc pe care este pictată o siluetă de copac și un stol de cocori

frunza de toamnă

un dovleac

doi norișori

o lună

Materiale didactice iulie20159La iarnă, elementele componente sunt:

postamentul sub formă de cerc, pictat în culorile iernii

un om de zăpadă

doi norișori

fulgi de zăpadă

Materiale didactice iulie201510Ce trebuie să faceți? Să aveți idei, timp și disponibilitatea de a vă juca cu ele, alături de copii. Nici nu știți ce bucurie va fi! Inspirație și răbdare. 🙂

Materiale didactice iulie201511

Lasă un răspuns

9 gânduri despre “Machete didactice – Putem să ne facem anotimpurile de vis? Da, evident. Cine ne poate împiedica.”

%d