machetedidactice.com

Un doctor care vindecă pe oricine.

Povestea Doctorului Aumădoare îi invită pe cei mici în universul prieteniilor frumoase, dintre om și tot felul de animăluțe simpatice. Cartea lui Kornei Ciukovski este dedicată tuturor copiilor care văd în necuvântătoare prieteni pe care se pot baza, sau ființe fascinante ce trăiesc alături de noi pe acest pământ și care trebuie iubite, ocrotite și respectate.

Doctorul Aumădoare este o carte pe care fiecare puști trebuie să o aibă în biblioteca din camera sa. În spitalul lui, toate animăluțele cu probleme de sănătate sunt binevenite, așa cum cel mai mic va descoperi în paginile acestei cărți. Vă invităm să descoperiți chiar acum cine este Doctorul Aumădoare și care sunt secretele meseriei sale uimitoare.

Doctorul Aumădoare este prietenul de nădejde și ajutorul tuturor animăluțelor care nu se simt chiar bine. Menirea sa pe această lume este pusă în slujba tuturor necuvântătoarelor simpatice, de la căluți la lei, de la crocodili la maimuțele de pe îndepărtatul continent african. Acolo unde sănătatea animalelor este pusă în pericol, Doctorul Aumădoare este întotdeauna prezent.

Doctorul este foarte bun și grijuliu, atunci când animalele sunt bolnave. Iar prietenii săi necuvântători sunt recunoscatori pentru atenția pe care Doctorul Aumădoare le-o poartă și îl iubesc tare mult pe acesta. Atât de mult, încât animăluțele îi fac în casă curat, îi aduc de mâncare bunătăți de toate felurile și chiar au grijă de el, atunci când doctorul este în primejdie.

În camera lui are iepurași, o veveriță, în bufet o cioară, pe divan un arici țepos, iar dulap șoricei albi. Dintre toate animăluțele de care este înconjurat, Doctorul Aumădoare le îndrăgește cel mai mult pe rața Kika, câinele Avva, purcelușul Groh-Groh, papagalul Carudo și cucuveaua Bumba. (sursa: aici)

Mai jos sunt amintirile de când Luca s-a întâlnit cu doctorul celebru. Cum să nu-l iubesc eu?

Doctorul Aumădoare îi dă o „consultație” lui Luca!

Lasă un răspuns

%d