machetedidactice.com

Foc pe toate planurile

Chiar pe toate planurile pentru că așa s-au așezat lucrurile încă de la prima ora a dimineții cerul oferindu-mi câteva secvențe după care știe că tânjesc.

Am dat fuga afară pentru a savura pe îndelete pentru că din casa panorama era limitată. Însă când am revenit în casă pentru a-mi lua cele necesare atelierului pe care-l aveam programat, atmosfera de aici mi-a tihnit, tare mi-a tihnit.

Pe alt palier, Fluturașii au avut parte de o vizită cu efect spectaculos garantat, momentele petrecute alături de pompierii din oraș fiind la superlativ. Se cunoaște fascinația micuților față de tot ce e legat de această meserie, una pe care nu o poate face oricine.

Prezența uniformelor, a mașinilor de intervenție cu semnalele lor acustice și luminoase au ascuțit toate simțurile copilașilor ca la final toată lumea să dorească să se facă pompier atunci când va fi mare. Cum altfel?!

Din bârlogul meu am dat formă focului din sufletul meu, cu multe nuanțe, ofuri, rostiri mute și dorințe. Iar cele din urma nu spectaculoase ci simple, foarte simple.

Indiferent de unde-l privești e la fel de spectaculos.
Bine că doar eu aud când vorbește. Și câte mai spune.
Un foc în mijlocul copiilor exact așa cum trebuie pentru siguranță lor.

Povestea continuă. A meu și a lor deopotrivă.

Lasă un răspuns