machetedidactice.com

Machete didactice – Când faptele vorbesc, poveștile se țes altfel

Preocupările și activitatea mea îmi înlesnesc întâlniri de tot felul. De fiecare, în parte, încerc să profit și să rețin ceea ce mă face să merg mai departe. Este evident că așa cum eu nu pot fi pe placul tuturor, nici alte persoane nu reușesc să rezoneze la cele mai bune cote cu mine. Însă, cum fiecare întâlnire nu este întâmplătoare, mă bucur că destinul a făcut ca lucrurile să se desfășoare așa.

Nu-s doi oameni la fel, iar de aici rezultă infinitatea de variante în care se poate desfășura o întâlnire. Că ea are loc la telefon, pe mail, facebook sau față în față, pe mine mă bucură orice variantă. Nu de fiecare dată finalul este cel dorit de mine, dar sunt convinsă, că pe termen lung nu are cum ca rezultatul să nu fie favorabil ambelor părți.

Am trecut prin multe situații de-a lungul timpului, pentru că există persoane nehotărâte, sau îți răstălmăcesc vorbele, ori care nu doresc decât a prinde o idee, un plan de lecție, după care renunță. În aceste momente sunt dezamăgită, dar nu ține mult, pentru că mă gândesc la faptul că tot copiii sunt cei care beneficiază, chiar dacă prezența mea nu este vizibilă. Spun că sunt dezamăgită pentru că, după ce porți o corespondență susținută, prin mail, în care tot proiectul, de la mail, la mail s-a conturat, prin schițe sau imagini explicite, în momentul în care vine vorba de execuție se invocă problema banului. Da, știu, poate tuturor ne este greu în a ne gestiona banii, dar, în momentul în care te-ai hotărât să faci echipă cu cineva, nu-i consumi timpul și energia, după care te scuzi, într-un mod frumos de cele mai multe ori, și rămâi cu scheletul proiectului făcut.

Dar experiențe există de muuulte feluri, ori noi trebuie să avem înțelepciunea de a le gestiona într-un mod cât mai tolerabil cu putință.

Am trecut și prin situații în care a trebuit să retrag pachetul de la curier, pentru că persoana respectivă s-a răzgândit. Aceste momente sunt cam greu de gestionat pentru că eu nu dau buzna în casa și mintea nimănui, nu oblig pe nimeni, sunt cât se poate de explicită și foarte darnică în enumerarea tuturor elementelor ce alcătuiesc tot ansamblul. Consider că beneficiile sunt de ambele părți iar câștigul, la fel.

Dar sunt multe momente în care totul curge firesc, normal, iar vorba-i vorbă, înțelegerea –  înțelegere.

Am observat că energia rezultată din aceste întâlniri este benefică ambelor părți și dacă din vorbe mai poți manipula, gesturile te trădează.

Unul din momentele minunate pe care le-am trăit, au fost acelea a întâlnirii cu oameni simpli și hotărâți, care au știut ce să ceară iar eu am putut veni în întâmpinarea lor.

Acum, când toată lumea are treabă, când teii sunt în floare, irișii, la fel iar berzele proaspeți părinți, am simțit și eu, din plin, bucuria și încântarea unor copii.

Buda 19mai2015 Punguț cu doi bani

Am făcut echipă bună, educatori, părinți și eu și am pus de-o poveste. O poveste ce va spune, la rândul ei, alte povești. Despre oameni, despre locuri, despre lucruri bine făcute.

Buda 19mai2015 Punguț cu doi bani1

Și chiar dacă în multe gospodării există câte un cocoș, cel din școala despre care vă vorbesc este năzdrăvan.

Pentru că acest cocoș a găsit o Punguță cu doi bani, și de acolo…

Materiale mai 20151

Povestea o știu mulți, dar și mai mulți o vor afla de acum încolo. Trebuie doar să avem răbdarea de-a ne găsi timp pentru așa ceva.

Materiale mai 20152

Și dacă ne implicăm toți, măcar câte puțin, lucrurile iau o întorsătură favorabilă tuturor. Vă doresc să aveți parte de povești frumoase!

Materiale mai 20153

Și nu uitați de oferta oferta mea din concursul demarat ieri. Cine știe, poate vă este de trebuință. Nu vă uitați că se încheie anul școlar, pentru că nu peste mult timp, începe altul.

Cumpără machete de 99 lei și ai ocazia să-ți decorezi, GRATIS, întreaga sală de grupă. Sau clasă!

Lasă un răspuns

%d