machetedidactice.com

Activități educative- Wonders of the world * Admirație și dorință

DSC_0559
Nici nu știu cum să încep!
Să spun că mi-aș dori grozav să pot vedea, alături de copiii mei, aceste minuni ale lumii?
Să spun că nu poți decât să te înclini în fața acestor minunății zămislite de mintea omenească?
Să afirm că apreciez infinit, creații ce au dăinuit secole de-a rândul? Cred că mulți simt asta!
Și câte aș mai dori să spun! Am ținut să arăt copiilor mei aceste creații, pentru că nu am reușit să le vizităm în realitate, dar timpul nu este încă pierdut. Cel puțin în cazul lor :). Răzvan a fost cel mai privilegiat și a vizitat cele mai multe destinații descrise în această carte. Și-i doresc să nu se oprească aici!
Povestea acestui album are un loc aparte în inima mea pentru că, după vizita în Egipt, Răzvan l-a zărit într-o librărie. Strălucea pur și simplu! Am ascultat dorința lui și am hotărât că trebuie să vină în cuibul nostru, ceea ce s-a și întâmplat 🙂
DSC_0560

DSC_0561

Este o tipăritură minunată și pentru că are acest format. Dimensiunea ei este de 50/ 60 centimetri, are foaie de album de artă (lucioasă și cerată), iar imaginile sunt nemaipomenite. Textul este în limba engleză. Sunt enumerate minunile lumii de pe toate continentele, fie ele construite de om, fie oferite de natură și cu bucurie vă mărturisesc faptul că există și România reprezentată aici, de Casa Poporului.

DSC_0576

DSC_0577

Mă bucur pentru că iscusința semenilor mei este pomenită cu admirație și plasată la loc de cinste alături de nume ca: Alhambra, Taj Mahal, Eden Project, Sagrada Familia și lista este foarte lungă și renumită.

Luca Minunile lumii

Noi, adică eu alături de Luca, am „vizitat” aceste destinații și ne-am făcut tot felul de planuri pentru excursiile ce vor urma. Am apelat la machetele cu continentele, iar în prima zi am parcurs Africa și o micuță bucată de Asie.

DSC_0566 DSC_0567

Am vorbit despre puncte cardinale, despre țări pe care le găsim pe aceste continente, am pomenit despre limbile vorbite și alte informații dobândite cu prilejul altor întâlniri. Pentru a ne putea desfășura activitatea, am confecționat niște cartoline cu destinațiile respective, pe care Luca le-a pus mai apoi, la locul lor. Ce am urmărit cu asta? Cunoașterea continentelor și a țărilor, rostirea acestor monumente, dialoguri pe această temă.

Cartoline cu minunile lumii – fișier word

Luca Minunile lumii1

Activitatea noastră s-a întins pe două zile, pentru că nu am dorit să forțez nimic. În acest interval am parcurs doar continentul African și cel Asiatic. Vreau să spun că este un excelent prilej de recapitulare a celor învățate. Se pot face asocieri minunate între imagini și dialog. Se pot construi tot felul de propoziții ce au ca dar perfecționarea exprimării. După ce toate acestea au fost vorbite, Luca a făcut o scurtă compunere, despre cum ar fi dacă…

Luca Minunile lumii3

Așadar, vă invităm cu mare drag să abordați și acest gen de subiecte. Sunt atât de ofertante și se pot mula pe multe paliere de vârstă. Trebuie doar să îmbrăcați „hăinuța adecvată” vârstei cu pricina. Spor și… călătorie sprâncenată! 🙂

Luca Minunile lumii2

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative- Wonders of the world * Admirație și dorință”

%d blogeri au apreciat: