machetedidactice.com

Activități educative copii – Scrie o compunere despre…

… despre cel mai vechi lucru pe care îl cunoști.

Așa suna tema copilului la materia „Civică”, pentru ziua de luni.

Ei, acest subiect a scos la iveală tot felul de povești pe care Luca nu avea de unde să le știe, pentru că ele s-au petrecut imediat după nașterea lui. Sau le știa, dar timpul a mai șters din detaliile lor.

Așadar, această temă a fost primită cu mult interes și chiar a fost încântat de toată desfășurarea de forțe, pentru că a trebuit să scoatem cuțiile și cutiuțele cu amintiri. Aici a descoperit primele lucruri iar ele nu sunt puține la număr.

Ursulețul dansator a fost foarte solicitat zilele acestea iar povestea venirii lui în viața copilului a trebuit repetată de mai multe ori. La solicitarea lui.

Ursulețul dansator – video

Pe lângă ursuleț Luca a mai descoperit și prima carte pe care a primit-o tot cu ocazia sosirii lui pe lume. A fost foarte încântat și surprins de ea, asta pentru că aceasta nu a stat în preajma lui fiind depozitată într-o cutie, iar acum, a redescoperit-o cu o foarte mare plăcere. Atunci când am luat-o, m-au impresionat imaginile extrem de expresive și sugestive dar și culorile pastelate în care au fost zugrăvite personajele din povești. Este o carte mare, cartonată, special confecționată pentru copiii mici, iar foile sunt tot cartonate.

Numele acestei cărți este Micii năzdrăvani, apărută la Editura Teora, în anul 2005. Pe fiecare pagină este câte o poveste, în care eroii sunt pisicuțe, cățeluși, iepurași și alte animăluțe.

Lectură Micii năzdrăvani – video

Primele mele..1 colaj

Primele mele..2 colaj

Primele mele..4 colaj

După ce a fost lecturată, de data aceasta chiar de către proprietar, s-a trecut la tema propriu zisă, aceea de a face o compunere despre cel mai vechi obiect din viața lui. A ales jucăria, iar ceea ce a ieșit l-a mulțumit. 🙂

Compunere despre cel mai vechi obiect – video

Primele mele.. colaj

Imediat ce tema a fost terminată, cei doi prieteni ai lui Luca, Coconaș și Ursulețul, au fost poftiți la o masa. Spre încântarea copilului și nu numai a lui!

Care sunt primele jucării ale copiilor voștri?

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Scrie o compunere despre…”

%d