machetedidactice.com

Machete didactice – Hai la grădinița din orașul meu!

img877

,,Grădinița din orașul meu”, reprezintă tema desfășurată de o grupa de prichindei curioși, nevoie mare!

Este o activitate în care se îmbină elementele de recunoaștere ale unui oraș. Copilul trebuie să știe câteva clădiri definitorii ale orașului, și pornind de la locuința proprie, fie ea casă la curte sau bloc, să meargă de un drum firesc, continuând cu biserica, primăria, spitalul, școala, eventuale muzee aflate în perimetru.

Aceste machete didactice s-au adresat unei grupe de 2-3 anișori, iar modalitatea în care am ales să le exemplific, duce către un joc de construcție.
Clădirile orașului sunt făcute din polistiren de 10 centimetri grosime iar înălțimea lor diferă în funcție de clădirea reprezentată.

img876 

img879

Am particularizat clădirile pentru ca cei mici să aibă un reper atunci când li se va cere să le arate. Așa, primăria are un steag, biserica are vitralii strălucitoare și o cruce, grădinița are pe ea sigla proprie, blocurile au antene pe acoperiș, casele au hornuri. Blocurilor le-am pus ferestre galbene și albastre pentru a sublinia și noțiunea de zi – noapte, eventual lumina stinsă- aprinsă.
Deasemenea am făcut și o stradă pe care copiii au circulat atât cu automobilele cât și ei, ca pietoni.

img878

Nu putea lipsi posterul prezență, pe care copiii îl adoră!

img875

,,Dacă ești prezent, ieși la fereastră să te vedem!” a reprezentat o sursă de discuții foarte interesante, în care s-a aflat unde stă fiecare copil, dacă vine la grădiniță pe jos sau cu mașina, dacă știe cum se numește strada pe care locuiește și dacă este vecin cu vreun coleg de grădiniță.
S-au putut face și câteva activități matematice, pentru că posterul facilitează acest lucru.
Este bine de menționat că aceste clădiri din polistiren sunt foarte ușor de manevrat, nu prezintă nici un risc de rănire a celor mici, chiar dacă ei se împing sau cad peste ele, și pot fi înfrumusețate după propria inspirație.
Sper să vă placă orășelul meu atât de colorat și  vă aștept cu mare drag.
Sunt acasă!

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Machete didactice – Hai la grădinița din orașul meu!”

%d