machetedidactice.com

Activități educative copii – Zâna Măseluță a venit în deschiderea lui Moș Crăciun. Nu-i așa că suntem privilegiați?

Zâna Măseluța ne tot calcă pragul de 2 ani de zile încoace. Primul dințișor căzut a fost la București, în vara anului 2012, iar prima întâlnire cu această diafană creatură s-a desfășurat sub căldura binefăcătoare a soarelui. Am tot vorbit despre dințișori și despre importanța lor și puteți vedea ceea ce am făcut, aici.

macheta dinte

În vara aceasta, am fost la stomatologul nostru de la București și asta se întâmplă deoarece Luca are norocul de a avea o verișoară care este medic având această specializare. Vizitele noastre la dentist au început la noi în oraș, iar copilului i-au trebuit câteva luni de mers la el, până s-a hotărât să deschidă gura. Și după ce am reușit această performanță, doamna noastră de specialitate s-a reprofilat și așa, a trebuit să găsim pe altcineva. Și cum se spune, tot răul a fost spre bine! Cum spuneam, în vară, Mădălina Vuza (așa o cheamă pe nepoata mea) după ce a văzut care este stadiul dințișorilor copilului, ne-a propus o sigilare a măselelor de 6 ani. Detalii despre această procedură puteți citi aici.

Am regăsit Laboratorul de zâmbete la fel de primitor, aici cei mici simțindu-se confortabil și extrem de curajoși.

DSC_1563   DSC_1565

Acum, după 6 luni am revenit la control, unde am văzut că sigiliile sunt la locul lor. Tot acum, am avut parte și de o consultație la ortodont, pentru a vedea dacă trebuie să intervenit și aici.

DSC_1566  DSC_1567

DSC_1568   DSC_1569

Spun acest lucru pentru că Luca a avut meteahna de-a ține degetele în gură, atunci când venea ora de culcare. Am observat de la început, dar nu am avut inima să intervenim radical, poate din prea mult drag sau din prea multă comoditate. Am avut câteva tentative și anume, de a unge degetele „vinovate” cu amar, cu iute, cu tot soiul de substanțe, însă copilul a ignorat toate aromele și gusturile și a continuat a-și țoșcăi cu o extraordinară plăcere, degetele.

Luca 3 ani

Nu am conștientizat cu adevărat ce înseamnă aceste degete în gură și câtă bătaie de cap ne pot da. Și dacă la prima vizită la București Luca nu a înțeles cu adevărat mesajul, iată că acum, după întâlnirea cu ortodontul, mesajul a avut un efect extraordinar asupra lui: din acea clipă nu a mai ținut degetele în gură! 🙂

Au fost câteva nopți cu plânsete, dar rațiunea a fost mai tare decât obișnuința, iar faptul că a procedat așa, mă bucură grozav. L-am păzit câteva nopți, pentru a nu avea acest gest reflex în timpul somnului,  dar nu a fost. Așa că, suntem extrem de fericiți. Dințișorii lui Luca nu s-au schimbat toți, iar faptul că a procedat așa, în al doisprezecelea ceas, ne poate scuti de aparatul dentar. Așadar, vă sfătuiesc, să nu cedați în fața acestui viciu al copilului și să interveniți ferm și din timp. Ei sunt foarte drăgălași așa, dar nu este bine deloc.

Revenind la vizita de la Laboratorul de zâmbete, acolo doctorul a înlocuit o plombiță care era căzută, la o măseluță de lapte, dar s-a procedat așa pentru a păstra locul în care trebuie să apară cea definitivă. Luca a fost foarte curajos, ca și data trecută, iar filmul de pe ecranul televizorului a fost mult mai captivant decât procedeul în sine. 🙂 A trebuit să se pilească puțin și caninii, pentru că asta a fost hotărârea doctorului (știu de ce s-a luat această hotărâre dar nu știu a explica în termeni științifici 🙁 )

Luca la Laboratorul de Zâmbete – video

DSC_1570

DSC_1572   DSC_1576

Iată că nu a trecut săptămâna de la vizita noastră la stomatolog că incisivul lateral stânga a căzut. Și așa, Zâna Măseluță va sosi din nou. Motiv de bucurie. 🙂

DSC_1754   DSC_1755

Așadar, mâine dimineață, sub pernă , Luca va găsi un bănuț. Rămâne să așteptăm să vedem dacă așa se va întâmpla.

Nu ocoliți Laboratorul de Zâmbete. Veți avea parte de un climat minunat, dar și de profesionalism adevărat. Ori cine nu-și dorește un zâmbet luminos și sănătos?

Lasă un răspuns

%d