machetedidactice.com

Machete didactice – Responsabilitați în grupe de Bobocei. Fie ele la grădiniță sau la școală

Precum bine știți, toate grupele din grădinițe au denumiri. Unele sunt de-a dreptul drăgălașe cum ar fi Bobocei, Albinuțe, Fluturași, Buburuze, Licurici … în genere panoplia insectelor fiind foarte bine reprezentată. Mai găsim și alte nume, la fel de frumoase cum ar fi :grupe de Îngerași, Pitici, Steluțe, Floricele etc. Toate aceste nume enumerate mai sus se pot personaliza foarte bine și în infinite modalități.
Dar ce te faci dacă trebuie să îmbraci o grupă de Năzdrăvani, Voinicei sau Ghiduși? Nu e greu?
Cum să reprezinți un voinicel? Iată ce scrie în Dex:

VOINÍC, -Ă, voinici, -ce, s. m., adj. I. S. m. 1. Tânăr bine făcut, curajos, viteaz, îndrăzneț. ◊ Voinic de codru sau voinicul codrului = haiduc. 2.Flăcău, fecior. 3. (înv.) Soldat, ostaș. II. Adj. Robust, viguros, vânjos. – Din bg., sb. vojnik. Mai grăsuț sau mai musculos?

Dar un Năzdrăvan? În Dex găsim această definiție:

NĂZDRĂVÁN, -Ă, năzdrăvani, -e, adj. 1. (În basme; adesea substantivat) înzestrat cu puteri miraculoase; spec. care are darul de a ști și prevesti ce se va întâmpla. 2. Extrem de priceput, de iscusit, de dibaci, de deștept; admirabil, nemaipomenit, extraordinar, grozav (de frumos, de interesant etc.). 3. Care se ține de pozne, care provoacă haz prin ceea ce spune sau face; glumeț, poznaș, ghiduș.

Ei bine, nu-i greu de reprezentat? Eu zic că da, și asta pentru că trebuie aleasă o formă care să fie de bun gust.
Dar de data aceasta a trebuit să confecționez niște machete pentru Bobocei. Noutatea a fost că erau Bobocei și în grădiniță, dar și în școală, la Clasa Pregătitoare.
Pentru grădiniță a trebuit să fac vizibil colțul în care se regăsesc cele șase centre cu Responsabilități și a ieșit ceea ce se vede mai jos. Pe acestea vor fi atașate fotografiile copiilor ce lucrează la centrul respectiv.

DSC_0508

Tot pentru grupa din grădiniță am confecționat machete pentru Calendarul naturii. Cum l-am conceput, puteți vedea în imaginile de mai jos.                                       DSC_0506DSC_0504

Se vede că cei mici sunt încântați de tot ceea ce este nou și au dorit să facă fotografii cu toții. Dar din păcate, timpul nu ajunge niciodată 🙁

La capitolul școală, a trebuit să utilez o clasă de Bobocei dintr-un loc drag mie, Poiana Mărului. Trebuie să spun doar Labiș și gata!

 

 

DSC_0516

 

Cum era acolo? Minunat, ca de fiecare dată! Oameni calzi și calmi dar hotărâți, copii cu ochișori iscoditori și toamnă multă. Da, multă toamnă!

DSC_0518

Pentru această clasă am confecționat un avizier unde  să se poată pună informații despre orarul zilnic și altele. Ce a ieșit se vede mai jos.

DSC_0513

DSC_0514

Bobocei pe toate fronturile! Rămâne să mai existe drag de carte, pentru că eforturi se fac. Și nu puține!

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: