machetedidactice.com

Activități educative copii – Am meșterit și noi din scoici. Până la urmă am reușit să ne zugrăvim în variantă marină

DSC_9372

Chestia cu marea și cu scoicile ne înnebunește de plăcere! Nu pot să afirm că am găleți sau saci de scoici dar vreo câteva cutii bunicele se găsesc. Am tot meșterit vrute și nevrute! Coliere și brățări nu a confecționat și asta pentru că ai mei băieți nu poartă. Eu, pentru mine nu am avut timp 🙁

DSC_9322

În anii în care ne-am delectat simțurile pe malul mării am reușit să acumulăm un bagaj de trăiri și senzații ce nu cred că îl vom uita niciodată. Atât eu cât și băieții mei! Cu Luca am abordat aceste teme în fel și chip.

Am pictat scoici și Luca și-a făcut propriul acvariu și se poate vedea aici cum am lucrat.

Am vorbit despre ciclul de viață al broaștei țestoase marine, iar în craftul făcut am folosit scoici.

În toiul iernii, într-o zi geroasă de ianuarie, ne-am reamintit despre căluțul de mare și despre ce tătic deosebit este el.

Iar ocazii au mai fost!

De această dată, cu bagajul plin de scoici și melci proaspeți am dorit să facem un craft, care să ne mai ostoiască dorul de mare de care suferim 🙂

Știu că abia ne-am întors dar… ăștia suntem noi!

Am deschis cutiile și marea ne-a învăluit, scoicile ne-au șoptit, nisipul ne-a mângâiat atât de familiar, pielea! Iar rovocarea lansată de Valerica pe blogul ei a venit cum nu se putea mai bine.

Iată ce a ieșit după ce am meșterit ceva. Am folosit pentru prima dată Fimo, iar asta a fost pentru că am dorit ca lucrarea noastră să fie cât mai trainică.

DSC_9348 DSC_9349

DSC_9352 DSC_9358

Luca a modelat ce a dorit iar aici a vrut musai să existe mai multe culori. Pe măsură ce înainta cu lucrarea, denumirile se schimbau și ele. Într-un final a ieșit un turn multicolor, tapetat cu tot soiul de melci, scoici chiar și un cleștișor de crab. A primit denumirea de Turnul Babel marin.

DSC_9365  DSC_9366

DSC_9367  DSC_9359

Cât despre mine, am optat pentru un cor. Un cor al familiei noastre, noi fiind reprezentați de niște melci. Am de multă vreme ideea asta în cap și ca orice idee care se culcușește vreme îndelungată, variantele se adună atât de mult încât atunci când vine vremea să capete consistență, nu știi pe care să o alegi. Dar noi, fiind mai muzicali de felul nostru, am optat pentru acest cor, în care fiecare are rolul lui.

Inportant este că reușim să formăm un tot și să încăpem toți pe aceeași… scoică!

DSC_9355  DSC_9356

DSC_9361  DSC_9364

Așadar ăștia suntem noi, în variantă cu… sidef!

DSC_9371   DSC_9373

Lasă un răspuns

13 gânduri despre “Activități educative copii – Am meșterit și noi din scoici. Până la urmă am reușit să ne zugrăvim în variantă marină”

%d