machetedidactice.com

Activităţi educative copii – Cum a trecut ,,Un an din viaţa familiei Chiţ- Chiţ” pentru Luca, într-o zi!

DSC_5650

Iată că ziua de ieri a constituit o premieră pentru noi toţi; copil, mamă, tată, aceea de a intra cu totul într-o lume plină de culoare, delicateţe, prietenie şi bun gust.

Un an din viaţa familiei Chiţ- Chiţ se adaugă pe lista cărţilor citite dintr-o suflare de Luca. În această carte

Faceţi cunoştinţă cu familia Chiţ – Chiţ, simpaticii şoricei care îşi duc viaţa într-o căsuţă din mijlocul pădurii. Urmaţi-i în aventurile lor şi veţi descoperi, dragi copii, cum trebuie să vă purtaţi în diferite împrejurări şi mai ales cum să vă faceţi uşor noi prieteni.

Cam aşa sună prezentarea cărţii editată la editura Litera.ro. Ilustraţiile sunt excepţionale şi acest fapt a contribuit la turul de forţă. De la ,,Secretul lui Milton”, Luca nu a mai sorbit o lectură cu așa nesaț. Dar dacă acolo era vorba de o carte de 40 de pagini, în cazul şoriceilor, a avut de-a face cu 96 de pagini. Cine are copii ştie despre ce vorbesc eu!

DSC_5627 DSC_5628 DSC_5629 DSC_5630

Despre activitatea noastră în ceea ce-l priveşte pe Milton vedeţi aici. Cât despre şoricei, multe au fost de spus, multe de făcut, multe de comentat!

DSC_5620DSC_5623

DSC_5624 DSC_5625

Cartea a fost parcursă mai întâi de micul cititor după care, pentru prima dată în aceeaşi zi, capitole din carte au fost recitite și de mine, dar şi de tatăl lui, ceea ce a reprezentat o activitate extrem de apreciata de copil. Freamătul tânărului livror a fost accentuat şi de pasiunea colectivă stârnită în casă şi sunt convinsă că aceste clipe nu vor fi repede uitate.

DSC_5603

Cum spuneam, ilustraţiile sunt excepţionale, culorile, trăsăturile personajelor, fiecare detaliu este studiat în amănunt. Ne-am trezit nu o dată, cum mângâiem personajele, adică filele cărţii! Pentru asta, mii de mulţumiri lui Carlos Busquets.

Şi de atâta drag am confecționat şi o felicitare specială.

DSC_5646  DSC_5651 DSC_5652

Pentru că aveam cadrul perfect creat nu puteam să nu pregătesc nişte fişe, cu ajutorul cărora să mai parcurgem o dată cartea, de data aceasta prin întrebări. Vreau să vă spun că Luca a reţinut multe amănunte iar acest lucru s-a regăsit în răspunsurile date la chestionarul pregătit.

DSC_5611 DSC_5613 DSC_5616 DSC_5619 DSC_5635  DSC_5641  luca chit

Am lăsat să treacă o noapte, pentru a se sedimenta şi culcuşi în suflete noastre povestea iar a doua zi Luca a completat chestionarul cu întrebări din poveste, caracterizarea lui Matei, o fişă cu grupul de litere Chi dar şi alte cerinţe de clasa a II a. Fişele le găsiţi mai jos.

Un an din viaţa familiei Chiţ ,Fise de lucru

Fisa lucru clasa a II a Chi

În alcătuirea fişelor de lucru clasa a II a, un bun îndrumător a fost cartea de la Editura Aramis scrisă de Tudora Piţilă şi Cleopatra Mihăilescu, Limba Română, clasele  I – IV , Exerciţii şi Jocuri

DSC_5644

O parte din fişele completate de Luca sunt mai jos. Nu toate, pentru că nu are rost. Important a fost că a lucrat de bună voie dar şi cu mare aplomb, ceea ce se observă lesne şi din fotografii.

luca chit 5

img735  img734

Ca o concluzie: merită această carte tot efortul învestit în cumpărarea ei. Nu vor exista regrete de nici un fel!

Nu ne rămâne decât să vă dorim lectură plăcută!

Nu uitaţi de concursul nostru. Vă trimitem o machetă didactică cu cel mai mare drag şi cu cele mai bune intenţii!

Să aveţi o săptămână, ALTFEL!

Uitam să pomenesc de ciupercuţa noastră pictată pe sticlă. Rezultatul final, în zilele ce urmează.

DSC_5643

Lasă un răspuns

%d