machetedidactice.com

Activităţi educative copii – De zece ani, un prieten de nădejde. Reksio, căţelul nostru virtual!


Reksio! Un căţel ce ne-a intrat în casă în urmă cu zece ani şi care ne-a oferit multe clipe plăcute şi pline de învăţăminte.
Era Răzvan de vârsta lui Luca când l-am găsit pe o tarabă de ziare. Mi-a plăcut înfăţişarea lui şi din ceea ce am putut să citesc, mi-am spus că nu pierd prea mult dacă îl achiziţionez. Şi m-am felicitat pentru alegerea făcută.
Dar cine este Reksio?

Reksio, pomnik w Bielsku-Białej.JPG

Reksio este un personaj de desen animat, de origine poloneză, pentru că cel care l-a creat este polon. Conform Wikipedia, sunt 65 de episoane făcute între anii 1967 – 1990, la studiourile de film din Bielsko-Biala, aceleaşi care l-au creat şi pe Lolek şi Bolek. Tatăl lui este Lechoslaw Marszalek iar el descrie în episoadele create, aventurile acestui căţel alături de găini, pisici, alţi câini şi stăpânii lui.

Noi am urmărit mult mai târziu aceste desene, pentru că am crezut că acesta este doar un personaj creat pentru jocurile pe calculator.

Pentru că Răzvan a fost fascinat de aventurile lui Reksio, am cumpărat de-a lungul timpului toate CD- urile ce au apărut pe piaţa românescă, şi au fost câteva.

Pot să afirm că sunt foarte educative, nu este violenţă sub nici o formă, nici vizuală şi nici de limbaj, iar cerinţele sunt antrenante şi foarte educative. Se pot acumula noţiuni de matematică, de geografie, de gramatică extrem de utile. Modul în care sunt prezentate este unul plăcut şi pe înţelesul copiilor. Grafica minunată iar fondul sonor, pe măsură.

Cum de am revenit la Reksio. Păi l-a descoperit şi Luca, la îndemnul fratelui său şi eu mă bucur pentru că este aşa pentru că are ce învăţa în comparaţie cu ofertele de jocuri apărute între timp.
Dacă sunteţi curioşi, se pot achiziţiona aceste CD-uri de pe elefant.ro. 
Iată o prezentare a CD-ului Reksio şi matematica:

Reksio si matematica cu CD -

Puștiul tău îți spune ca orele de matematica sunt plictisitoare, ca adunarile si scaderile ii dau batai de cap, iar inmultirile si impartirile sunt greu de rezolvat? Daca te confrunti cu aceasta problema, sau doar daca vrei sa-i oferi un motiv de a-si petrece timpul intr-un mod interesant si placut, in care sa se distreze, dar si sa devina captivat de matematica, atunci „Reksio si matematica”, te poate ajuta! Reksio va fi meditatorul personal! Alaturi de el, vei invata sa numeri, iar operatiile matematice de baza (adunarea, scaderea, înmulțirea, împartirea) si figurile geometrice le vei aprofunda. De asemenea, vei rezolva probleme cu multimi, de logica matematica si ecuatii! Nicicand nu a fost mai usor sa inveti matematica! Alaturi de colegi haiosi, vei reusi sa-ti focalizezi atentia asupra problemelor ridicate de joc sau sa te orientezi in spatiu, ghidandu-te dupa o harta! Acumularea cunostintelor intr-o maniera distractiva este doar inceputul! Poti opta pentru doua grade diferite de dificultate: greu si usor, in functie de varsta, care te vor ajuta sa-ti exersezi gandirea logica, capacitatea de asociere si de memorare. Poate fi folosit ca o metoda de testare a cunostintelor dobandite. Deci, ajutati copilul sa se distreze cu folos!

Însă imaginile cu Luca vorbesc de la sine ! Şi aşa m-am gândit să vin cu o completare la noţiunile matematice din joc, şi-am meşterit câteva fişe pe care Luca a lucrat cu spor.

Ataşez fişierul în care puteţi găsi aceste fişe.

Fișe matematica Socotim cu Reksio

În acest mod am reuşit să-l scoatem pe Reksio din calculator, la propriu şi să-l facem partener de nădejde în desluşitul operaţiilor aritmetice.
La noi a funcţionat bine, poate se va întâmpla şi în cazul vostru. Spor vă dorim, fără bătăi de cap!

Lasă un răspuns

4 gânduri despre “Activităţi educative copii – De zece ani, un prieten de nădejde. Reksio, căţelul nostru virtual!”