machetedidactice.com

Machete didactice – Pe firul Bistriţei, până la Farcaşa. Machete … plimbareţe!

Image

Am avut ocazia să revăd locuri dragi mie. De această dată totul s-a împletit atât de armonios încât singura părere de rău a fost aceea că Luca nu a putut veni cu mine.

Image Image Image Image ImageImage 

Dacă nu aţi fost până acum în acest ţinut ar trebui să vă gândiţi că pierdeţi o privelişte de vis. Astăzi de dimineaţă, Bistriţa curgea la vale luptându-se cu sloiurile de gheaţă ce şi-au făcut deja simţită prezenta. Casele localnicilor emanau căldură şi ospitalitate iar din coşurile de pe acoperişuri, vălătucii de fum alcătuiau arcade peste şosea aşa, ca de bun venit!

Am oprit de câteva ori, prima dată la Pipirig – cunoscătorii ştiu cine pomeneşte în scrierile sale despre acest ţinut. Apoi am zăbovit preţ de câteva clipe şi la baraj la Bicaz. Drumul acesta este ca un imens acumulator ce te ajută să mai evadezi puţin din cotidianul atât de zbuciumat.

Dar de ce am ajuns la Farcaşa?  Evident că mijlocitoarele au fost machetele mele dragi, ce au reprezentat piesele principale ale acestui puzzle.

Am găsit acolo nişte copii minunaţi, extrem de cuminţi, păstoriţi de o doamnă tare calmă şi răbdătoare. Şi văzând acest lucru, nu am putut să nu mă bucur de norocul care a dat peste mine.

ImageImage

Am confectionat, la cererea dumneaei, câteva figurine specifice acestui anotimp, iar reacţia copiilor a însemnat totul. Poate aveţi vreo îndoială atunci când vă spun că, acesta este factorul determinant al activităţii mele, ceea ce mă face mă face să confectionez cu şi mai multă dragoste, cu şi mai multă pasiune, totul.

ImageImage

Dacă imaginile au vorbit mai bine decât mine, cu siguranţă că nu peste mult timp, valea Bistriţei vă va întâmpina aşa cum ştie ea mai bine.

Şi pentru că în această zona codrul este încă în picioare, am ţinut sa rămână aşa confecţionând un brăduţ sub care sa se odihneasca şi darurile de la Mos Craciun.

ImageImageImage

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Machete didactice – Pe firul Bistriţei, până la Farcaşa. Machete … plimbareţe!”

%d