machetedidactice.com

Ce se întamplă atunci când cauţi atât de mult şi… uiţi ce cauţi?

DSC_2149
Toata lumea caută. Acest lucru este evident, însă fiecare caută altceva.
Se întâmplă adeseori ca în procesul de căutare pentru o temă să ajung, pe nesimţite, la o altă temă pe care doream s-o abordez mai târziu sau chiar la una, care nu era trecută pe lista mea de priorităţi.
Şi uite aşa te încurci ca mâţa-n câlţi!
Eu sunt o persoană care crede că fiecare lucru pe care-l confecţionezi, trebuie să aibă un element, oricât de mititel, care să confere acelui produs o doză de unicitate.
Nu am inventat eu nimic până acum (din păcate) aşa că, încerc în căutarile mele să găsesc formele pe care le consider cele mai bune pentru mine şi pentru copiii mei. Să găsesc modalităţi care să îmbrace cel mai bine și mai confortabil, personalităţile puilor mei.
Nu sunt foarte drastică şi nici foarte restrictivă iar pana acum, rezultatele băieților mi-au spus că am procedat corect.
Fiecare încearcă să-şi educe copilul după propriul sistem de valori, să ridice puţin ştacheta şi dacă se poate, ai lui copii să aibă succes, acolo unde ei (părinţii) nu a reuşit.
Am încercat de-a lungul timpului să sădesc în băieţii mei dragostea de frumos (aşa cum văd eu frumosul) de melodios (stau marturie partiturile cântate la pian de cel mare cu dibacie, dar si de cel mic) de respect în semeni, de altruism, voluntariat şi de grijă.
Grija faţă de ei dar şi faţă de semenul lor!
Nu i-am pedepsit drastic niciodată, nu i-am lovit niciodată, nu le-am tăiat complet nici calculatorul nici desenele şi asta pentru că am considerat că dacă există un echilibru în toate, nu ai cum să greşeşti major. Am încercat din răsputeri să le facilitez interacţiunea cu cărţi interesante și captivante, jocuri inedite şi să particip alături de ei la activităţile lor. Fie că am avut chef, fie că nu!
În definitiv şi la urma urmei, totul este un progres iar noi trebuie să avem dibăcia de-a împleti aceste lucruri. Rămân la părerea că orice lucru interzis incită şi mai mult iar curiozitatea de-a descoperi ce reprezintă aceste interziceri poate duce la comportamente şi acţiuni nesănătoase.
Însă pentru ca aceşti copii să aibă alte preocupări, ele trebuie induse de către părinţi (şi dacă mă întrebaţi pe mine cu precădere de către mamă), dar aceştia (părinţii), în marea lor majoritate nu au timp de alocat copiilor, iar asta se întamplă din varii motive. Nu mai pomenesc de lista de lamentări şi scuze!
DSC_2150

DSC_2151

Uite aşa, o fetiţă care stă pe o stivă de cărţi m-a dus cu gândul la altele. Am făcut această machetă didactică pentru o doamnă dragă mie. Şi pentru că ea este o fiinţă pozitivă, calmă şi colaborarea mea cu ea se înscrie în aceeaşi parametri.

Fetiţa mea din macheta caută. Poate ceva ce nu-i este cunoscut sau caută doar câteva clipe de plăcere. Plăcerea de-a citi!

Vă doresc să găsiţi cele mai bune „reţete” pentru voi, dar şi pentru puii voștri!

Dacă alegerile voastre sunt cu har şi la timp, roadele vor veni degrabă! Şi sunt roade extrem de preţioase dar care nu se văd. Se simt!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Ce se întamplă atunci când cauţi atât de mult şi… uiţi ce cauţi?”

%d