machetedidactice.com

Activități educative copii – Hai să ne amintim de „Spânzurătoarea” sau mai nou, „Literix”

Sunt convinsă, că foarte mulți din părinții de astăzi jucau pe băncile școlii, în pauza, jocul Spânzurătoarea. Știu că ne chinuiam să găsim cuvinte cât mai alambicate și atunci când am ajuns la acid dezoxiribonucleic, a fost mare veselie. Atunci ne făceam singuri spânzurătoarea iar pe lângă ea mai erau și paie și chibrituri și alte accesorii care prelungeau deznodământul final. Nu este singurul joc pe care-l jucam în acea perioadă și aici mai pot aminti „X și O” sau jocul în care loveam ambarcațiunile navale și aeriene.

În ziua de astăzi toate au fost transformate în jocuri care se pot cumpăra din comerț. Așa am ajuns și eu în posesia tuturor jocurilor enumerate mai sus. Despre Battleship voi vorbi în zilele următoare pentru că acum vreau să mă refer doar la Spânzurătoarea.

Battleship board game

În varianta apărută pe piața românească denumirea lui este Literix
Jocul conține:

DSC_2478

1 spânzurătoare;

1 schelet din 10 piese;

1 placa de joc;

literele alfabetului, așa ca într-un alfabetar (literele sunt detașabile)

2 carnetele;

DSC_2467

DSC_2475

După ce copilul a citit regulamentul, am trecut la joc. Din punctul meu de vedere, jocul este mai fragmentat dacă folosești scheletul din dotare, asta pentru că-ți ia mai mult timp să-l asamblezi, în timp ce desenul pe hârtie ar fi mers mai ușor. Nici literele detașabile noi nu le-am folosit pentru că a fost mai ușor să le scriem. Cred că sunt bune pentru copiii care știu literele dar nu știu să le scrie, și spun asta pentru că, pe cutie, spune că jocul este indicat de la vârsta de 3+. Eu cred că este puțin cam exgerat, dar e doar o părere personală. Și mai sunt bune, aceste litere, dacă se dorește a se cumula un punctaj, pentru că fiecare dintre ele are o valoare scrisă pe ea, așa ca la scrabble.

DSC_2476

Prima rundă a mers mai anevoios până a prins copilul despre ce este vorba și cum se asamblează scheletul. E cam prost făcut pentru că nu prea stă asamblat. 🙁
Apoi totul s-a desfășurat cu mult antren și voie bună.

Jucăm primul joc Literix – video

DSC_2472

Uite așa, am intrat într-o luptă a inteligenței în care s-au elaborat strategii pentru a putea învinge adversarul.  Este o modalitate plăcută de a intra în lumea literelor pe care merită să o încercați! Inspirație , răbdare și spor!

Spânzurătoarea feb 2015 colaj

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Activități educative copii – Hai să ne amintim de „Spânzurătoarea” sau mai nou, „Literix””

%d