Machete didactice – Spiridușii anotimpurilor ne înveselesc

DSC_2119

Povesteam zilele trecute, cum am reușit să-mi încarc „bateriile”, lucru înlesnit de dragele mele machete didactice.

Asta pentru că doamna Emilia din Pașcani a crezut în mine și în lucrușoarele pe care le confecționez.

Înainte de toate vreau să subliniez că domeniul căruia eu mă adresez, și aici mă refer la prescolari în special, este un domeniu care a suferit mari transformări în ultimii ani, factorii fiind mulții și de neenumerat acum.

Cert este faptul că cei care trag ponoasele sunt copiii, părinții și educatorii. Aceștia trebuie să „valseze” printre nenumarătele capcane pentru a putea construi ceva durabil, ceva care ține de evoluția ulterioară a copiilor.

Am întalnit la Pascani o doamnăî veselă, calmă si extrem de determinată în a schimba ceva. Bucuria cunoașterii unui dascăl căruia nu i-a dispărut zâmbetul și bunăvoința de pe chip a fost mare și sinceră.

Atmosfera din grădiniță mi-a reamintit că nu este totul pierdut și că dacă se dorește, se poate face câteceva.

Doamna Emilia a dorit ca spiridușii să-i însenineze privirea atât ei cât și copiilor din grupa dumneaei. Însa și părinții au remarcat avalanșa de culoare și chipuri noi.

Pentru ca este toamnă am să încep această prezentare cu Spiridușa Toamnei. Am optat, de această dată, pentru o fetiță care să reprezinte acest anotimp. Frunzele se joacă în  părul de culoare arămie iar ea își trage nițel sufletul pe niște dovlecei.

DSC_2110 DSC_2111

DSC_2117

Datorita faptului că spațiul a fost destul de îngust, machetele spiriduși au o înălțime de 70 de centimetri. Fiecare anotimp, pe lângă elementul central reprezentat de spiridusi mai are și altele figurine auxiliare.

Reprezentantul iernii este un Spiriduș poznaș care de năzdravan ce este, a încălecat pe-un……glob și nu pe Rudolf. Bradul împodobit așteaptă copiii cuminți care-i vor cânta colinde, iar pentru acest lucru ei vor fi răsplatiți cu minunate cadouri.

DSC_2114 DSC_2115 DSC_2118 DSC_2116

Primăvara a fost vestită de o Spiridușă delicată, care se leagănă la umbra unui măr înflorit. Berzele sosesc din țările calde pentru a depune ouăle și a-și crește puișorii.

DSC_2105 DSC_2104

DSC_2107 DSC_2108

DSC_2106

Ultimul dintre spiridușii mei este cel care îndrăgeste căldura! Spiridușul Vara se plimbă în înaltul cerului, așa putând presăra peste Pamânt o multitudine de culori și arome.

DSC_2120

Și uite așa, v-am făcut cunoltință cu cei patru Spiriduși ai anului. Poate este indicat ca aceste anotimpuri să aibă o reprezentare cât mai variată. Idei sunt o multitudine, important este să alegeți varianta care vă place cel mai mult!

0 gânduri despre „Machete didactice – Spiridușii anotimpurilor ne înveselesc

 1. Camelia Răspunde

  Nu pot sa creeeed!!! Cat sunt de frumoase, Ioana!!!
  Mi-ai inveselit seara cu acesti spiridusi adorabili.

  Te felicit de mii de ori, desi tu stii deja cat de mult de apreciez :).

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Daca am reusit sa-ti creez cateva clipe de fericire este minunat! In definitiv, nimic nu poate egala acest lucru! Multumesc mult, draga mea prietena!

 2. emiliamihalache Răspunde

  Exista o vorba romaneasca: ” Oamenii care se aseamana se aduna”. Cred ca cei care iubesc cu adevarat copiii si carora le pasa de viitorul lor nu raman indiferenti. Cand ai in preajma ta proprii copii esti fericit, dar cand esti responsabil de evolutia unei grupe de copii trebuie sa ai o preocupare continua. Permanent ma gandesc cum sa fac, ce sa fac, cu ce resurse, pentru a avea un progres. Spre fericirea mea v-am intalnit draga mea doamna Dana! M-ati cucerit cu talentul si daruirea dvs. , am ramas impresionata de disponibilitatea unei mame care face lucruri frumoase si deosebite si pentru alti copii, nu doar pentru ai sai. Eu si colegele mele zambim mereu cand vedem „spiridusii poznasi”, parintii au apreciat schimbarea, vom incerca sa facem mai multe, vom vedea…
  Stiti ceva? Imi pare rau ca trebuie sa spun : multe educatoare din sistemul nostru de invatamant, nu va pot egala.

 3. machetedidactice Autor articolRăspunde

  Cuvintele dumneavoastra ma responsabilizeaza si mai mult in a cauta si a realiza lucrusoare care sa inveseleasca atmosfera in care traiesc si invata copiii! Se pare ca asa a trebuit sa fie si ca noi doua sa ne intalnim. Iar daca asta face bine amandurora , suntem niste fericite! Multumesc!

 4. Carolea Sabina Răspunde

  Va rog sa-mi trimite-ti si mei aceste sabolane superbe.Sunt extraordinare,m-ati facut foarte fericita cand am vazut aceste lucruir frumoase,aducandu-mi aminte de copilarie.Va rog din suflet sa-mi dati si mie aceste sabloane.

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Buna seara, multumesc mult pentru aprecieri. Doriti sa va trimit sabloanele facute din hartie?Sau sa va confectionez machetele din polistiren? Spiridusii pe care-i vedeti sunt mari de 70 centimetri. Practic nu inteleg cum vreti sa va ajut! Fiti mai explicita si daca pot, va ajut cu cea mai mare placere!
   Multumesc mult!

 5. Elena Răspunde

  Felicitari!As vrea sa va rog sa-mi trimiteti si mie sabloanele din carton sau hartie. Multumesc si mult succes !

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Multumesc mult de aprecieri! Nu am cum sa va trimit sabloanele de carton pentru ca eu nu lucrez pe carton. Materialul pe care eu lucrez este polistirenul.

Lasă un răspuns