machetedidactice.com

Idei pentru mămici – Oare ce modalitate găsesc mamele pentru a-și încărca ,,bateriile”?

DSC_2135

Ani de zile, datorită meseriei mele, am bătut țara asta în lung și-n lat. Cine spune că nu avem o țară frumoasă, amarnic se mai înșeală!

Am avut ocazia și privilegiul să văd și să aud cum trosnesc mugurii primăvara, cum foșnește frunza copacilor, cum freamătă nările la mirosul de verde crud și cum vibrează timpanul la discuțiile păsăretului! Însă timpul a aranjat prioritățile mele într-un mod în care aceste îndeletniciri au devenit, în mare măsură, o amintire.

Însa astăzi am fost o privilegiată! Sau poate am vrut să fiu!

Cred ca Dumnezeu a vrut ca astăzi, într-o zi de toamna așa, ca-n descrierile ideale ale acestui anotimp, să pot găsi locul perfect pentru a-mi încărca bateriile. Așa, ca odinioară!

Oh! Câtă bucurie!

Și am simțit nevoia să imortalizez aceste trăiri aici, pentru că machetele didactice mi-au facilitat acest lucru. Dragele mele machete care îmi înlesnesc întâlnirea cu oameni minunați, cu care pot dialoga și colabora!

DSC_2131 DSC_2139 DSC_2127 DSC_2141DSC_2133

Așa că în momentul în care am ajuns în Codrii Pașcaniului, a fost pur și simplu imposibil să nu opresc. S-au oprit toate în loc, nimeni și nimic nu putea încăpea între mine și atmosfera care ma poftea s-o simt!

Am făcut câteva fotografii și-mi pare extrem de rău că nu poate răzbate foșnetul frunzelor uscate de stejar, că nu se pot auzi zgomotele provocate de forfota insectelor dar și că nu se poate simți un miros inconfundabil de toamnă!

DSC_2134

Aș mai vrea să spun că, la vederea unor ouă proaspăt depuse pe o frunză uscată, nu m-am putut abține să nu mă întreb : care au fost rațiunile care au determinat-o pe minunata mămică insectă să facă acest lucru în condițiile în care bruma poate cădea chiar mâine?
Cu siguranță știe ea mai bine ce are de făcut! Ca și mine, dealtfel!

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Idei pentru mămici – Oare ce modalitate găsesc mamele pentru a-și încărca ,,bateriile”?”

%d