machetedidactice.com

Machete didactice – Toamna blândă și bogată

DSC_2091

În toate grădinițele din țară, în această perioadă se „recoltează” roadele pământului.

Au loc tot soiul de activități, atât în interiorul grădiniței, cât și în afara ei, iar toate acestea sunt legate de toamnă și de bogățiile ei.

Paleta în  care se poate aborda această temă este atât de variată încât este practic imposibil, ca după această perioadă copilul să nu știe care sunt fructele și legumele specifice, ce activități se petrec în acest sens și care sunt beneficiile roadelor culese.

DSC_2092 DSC_2093 DSC_2094 DSC_2095 DSC_2096

Se pot face activități care să acopere toate centrele din grădiniță. Efectuarea de  experimente prin care copilul să poată observa cu se dezvoltă o planta, au un impact deosebit asupra celor mici . Deasemenea, se pot confecționa tot soiul de postere și colaje din semințele plantelor despre care se face vorbire. Chiar și la construcții se pot amenaja „grădini” și „livezi în care cei mici să amplaseze elementele adecvate.

Nu mai pomenesc de fișele de colorat și pictat, de dactilopictură, de lucrările făcute cu ajutorul ștampilelor de tot soiul.

Trebuie să existe un pic de bunăvoință și o implicare a părinților, necesara pentru asigurarea materialelor.

Vă doresc o toamnă așa,  precum ziua de astăzi când soarele ne încălzește chipurile, plantele și copacii, ne bucură ochii iar păsărelele ne ajută să ne facem „proviziile” de triluri necesare iernii ce va urma!

Lasă un răspuns

%d