machetedidactice.com

Vive la France!


Periplul nostru european nu putea să ocolească această minunată destinaţie, şi anume Franţa.
Nu cred că există om care să nu-şi dorească să viziteze un loc atât de încărcat de istorie şi de frumos.
Noi, adică eu şi Luca nu am apucat până acum să respirăm puţintel aer parizian, însă fiul meu cel mare a fost şi ne-a împărtaşit şi nouă din această experienţă. Am mai ascultat istorisiri despre tărâmuri franceze, deoarece tatăl meu a vizitat această ţară în anul 1976, iar atunci am avut ocazia, copil fiind, să văd licărul din ochi dar şi părerea de rău că nu putem şi noi trăi într-o ţară liberă. Ca de fiecare dată, vizitele tatălui meu ne-au oferit ocazia de a avea souveniruri minunate.

Aventura noastră franceză nu putea debuta decât cu lecturi cu şi despre această ţară, iar informaţiile le-am luat din Enciclopediile Larousse dar şi din diferitele cărţi pe care Luca le are în biblioteca personală.
Aşa a aflat că Parisul este capitala Franţei şi  că bucătăria franceză este celebră. La micul dejun, francezii mănâncă baghete sau croasanţi.

    

Am aflat că sudul Franţei este scăldat de Marea Mediterană. Cu ajutorul machetei didactice din dotare am poziţionat steagul Franţei pe harta dar am făcut şi traseul România – Franța. Luca a mai aflat despre existența trufelor precum şi de faptul că ele sunt căutate  cu ajutorul porcilor anume dresaţi în acest scop.
Sunt minunate trufele! O delicatesă!

Am insistat mai mult pe simbolul Parisului şi anume turnul Eiffel. Multe curiozităţi! Am făcut şi câteva simulări cu mânuţa lui Luca pe post de Senna. 🙂 Am urmărit, pe calculator, imagini cu stadiile de construcţie ale turnului așa cum, tot de acolo am aflat mai multe informaţii despre părintele lui, inginerul Gustave Eiffel.

    

Era imperios necesar să aducem aminte şi de celebrul muzeu Luvru. Ca ajutor de nădejde am avut cartea de la colecţia Adevărul, Mari muzee ale lumii – Muzeul Luvru Paris.

 Apoi a completat și niște fișe în care am adus în discuţie câteva cuvinte din franceză dar s-a și desenat (veţi vedea portretele noastre făcute tot de el) dar şi câteva noţiuni despre ţara studiată astăzi.

   

 

Am confecţionat şi noi un souvenir, iar pentru asta ne-am gândit la un băieţel francez. Ceea ce a ieşit a fost minunat!

      

   

      

  

Pe lângă acest craft confecţionat de Luca, am făcut si eu o replică a piramidei de sticla din curtea muzeului Luvru. Laturile sunt din sticlă, pe care am delimitat formele, iar în interior am pus floarea de iris, care reprezintă simbolul Franţei.

 

 

Iar acestea sunt fişele lucrate de Luca

img521 img519  img522.

În speranţa că v-am făcut curioşi şi v-am deschis apetitul pentru delicatesele pariziene, vă invităm la drum!
Nici o distanţă nu este prea mare atunci când iţi doreşti cu adevărat ceva!

Lasă un răspuns

3 gânduri despre “Vive la France!”