machetedidactice.com

Pregătiri pentru atelier

La prima vedere s-ar putea crede că vine ziua în care am de ținut atelierul, mă trezesc, îmbrac și plec însă nu e așa deloc. E multă treabă de făcut înainte, în unele cazuri având nevoie de zile pentru a se așeza ceea ce vreau să fac, cum anume să duc informația în fața copiilor. Anumite lucruri pe care doresc a le evidenția în joacă mea alături de ei prind mai greu contur iar dacă copilașii cu care mă întâlnesc îmi sunt total necunoscuți e și mai complicat pentru că nu știu ce abilități au bazându-mă doar pe ce spun specialiștii că ar trebui să știe la vârsta pe care o au. Doar ca cei mici sunt fiecare în felul lor, unici. Unii sunt mai iscusiți, alții mai înceți, unii mai îndemânatici alții mai evoluați ideea de baza fiind de a-i prinde pe toți în jocul meu. Și reușesc asta, de cele mai multe ori, poate pentru că-mi place atât de mult ceea ce fac, fiind alături de ei cu tot sufletul și priceperea mea. Și ei simt.

Pentru atelierul de mâine, cel în care voi avea parteneri de 4, 5 și 6 a-mi, am pregătit o serie de activități care să îmbrace povestea lui Pete Motanul. Ador tenișii albi este o poveste pe care cei mici nu au cum a n-o îndrăgi iar secvențele pe care le-am pregătit vin să sporească suspansul și plăcerea. Am pregătit un experiment, pentru asta meșterind niște fișe la care am buchisit ceva timp. Am printat niște adidași, patru pe o foaie, pe care cei mici să-i coloreze așa cum spune povestea. Pentru a capătă culoare, am lipit pe talpa papucilor o bandă scoci, peste care am lipit vata ce va capătă culoare în momentul în care copilașii vor pune cu pipeta soluția potrivită. Scociul este pe foaie pentru a apăra foaia de apă și a o face mai rezistentă.

Voi face și experimentul în care din cele trei culori primare odată combinate vor apărea și cele secundare vizual fiind ceva ce trebuie prezentat copiilor.

Dacă nu am timpul necesar pentru a confecționa fișele le cumpăr de pe site-urile unde sunt abonată asta după ce caut și caut și caut ceva care să se potrivească cu ce-mi trebuie mie.

Materialele așteaptă să fie lucrate de copilași.

Sunt convinsă că cel mai tare vor fi încântați de secvență în care ciocolata fondue va înveli fructele. Care fructe? Căpșunile si afinele, evident!

Abia aștept să-i întâlnesc!

Lasă un răspuns