machetedidactice.com

Să întâmpinăm sărbătorile de Paşte aşa cum se cuvine!

paste 2

Este primul an când pot întâmpina această minunată sărbătoare şi pe blog. De fapt este o onoare, dar şi o mare plăcere.
De fiecare dată, caut ca masa Pascală să aibă elemente care să fie plăcute ochiului, nu mai spun gustului limitându-mă la a nu o face să arate foarte încărcată.
Deh! fiecare cu atitudinea lui.

Nici de această dată, nu pot să nu mă gândesc la fiii mei, care nu se vor ocupa în amănunt de pregătirea acestor mese ci doar de achiziționarea materiei prime. Asta dacă cu cumva vreunul dintre ei va îmbrăţişa cariera de bucătar.

paste 1

Am căutat ca pe o masă atât de importantă să se regăsească şi lucruşoare confecţionate de mine alături de copii, pentru că aşa totul capătă alte valenţe. Este lesne de observat prezenţa oului în variantă extra size, ou pe care l-am confecţionat cu Luca. Se văd şi ouţele la care am migălit ceva vreme.

paste 3  paste 4  paste 5  paste 6  paste 7

paste 8

Dacă anul trecut lăcrămioarele au făcut parte din decor, Paştele căzând în luna mai, acum la vremea de afară nici vorbă de ele! Încă nu au reuşit să înflorească.

paste 9   paste 10   paste 11

paste 12   paste 13   paste 14

Noutatea anului 2014 în ceea ce priveşte masa noastră este prezenţa ouălor de prepeliţă. Luca a fost impresionat de prezenţa lor şi m-a ajutat să le vopsesc. Sunt atât de delicate şi de frumoase!

DSC_6125

Pe lângă acestea am mai vopsit şi câteva ouă de găină.

DSC_6126   DSC_6127   DSC_6128

Mulţumim lui Dumnezeu că şi în acest an suntem în formulă completă şi putem să petrecem împreună. Acesta este cel mai important lucru şi trebuie să-l preţuim aşa cum se cuvine!
Vă doresc să vă bucuraţi şi voi, alături de persoane dragi! Cu sănătate, linişte, tihnă şi moderaţie!
Sărbători binecuvântate! Paşte fericit!

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Să întâmpinăm sărbătorile de Paşte aşa cum se cuvine!”

%d